AVAS organizeaza o noua licitatie pentru vanzarea activelor Nicolina SA Iasi

Miercuri, 17 Ianuarie 2007, ora 04:02
1173 citiri

Nicolina SA Iasi va publica cel mai tarziu miercuri un nou anunt pentru vanzarea unor active functionale ale societatii, a anuntat marti presedintele Autoritatii pentru Valorificarea activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

Presedintele AVAS, alaturi de alti membri ai conducerii institutiei, au avut o intalnire luni, 15 ianuarie 2007, cu reprezentanti ai conducerii si ai sindicatului Nicolina SA Iasi.

Conducerea societatii sustine ca au fost organizate, conform prevederilor legale, mai multe licitatii care nu s-au finalizat cu semnarea unui contract de vanzare.

'Am solicitat conducerii societatii sa mai publice inca o data un anunt pentru vanzarea activelor functionale: fabrica de utilaje de constructii si sectia utilaje terasiere, lucru pe care il vor face cel tarziu miercuri, 17 ianuarie. Ii invitam pe cei interesati sa vina si sa achizitioneze cele doua active, astfel incat sa poata fi continuata productia. Speram ca, de aceasta data, sa vindem activele, iar societatea sa poata achita din datoriile pe care le are. In cazul in care, nici de aceasta data nu vor fi cumparate, luam in considerare varianta lichidarii voluntare', a spus Atanasiu.

Societatea se confrunta si cu probleme serioase in ceea ce priveste asigurarea pazei pentru conservarea patrimoniului acesteia.

Avand in vedere faptul ca majoritatea salariatilor companiei sunt disponibilizati conform prevederilor OUG nr 8/2003, este necesara asigurarea personalului pentru paza si conservarea patrimoniului Nicolina SA Iasi. Au fost deja declansate discutii pentru preluarea pazei de catre o firma privata.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)