Berceanu afirma ca, din cauza contestatiilor in justitie, constructiile de drumuri se amana

Marti, 24 August 2010, ora 15:39
1318 citiri
Berceanu afirma ca, din cauza contestatiilor in justitie, constructiile de drumuri se amana

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat, marti, la Senat, ca repetatele contestatii in justitie determina amanarea constructiilor de autostrazi, ministerul luand decizia sa nu mai faca niciun recurs, din cauza termenelor prea lungi, informeaza Mediafax.

Intrebat despre stadiul constructiilor de autostrazi, Berceanu a raspuns jurnalistilor ca repetatele contestari in justitie ale licitatiilor determina reluarea procesului, incepand cu refacerea caietelor de sarcini.

"Am o portiune de autostrada, Deva-Orastie, care a inceput sa fie licitata de domnul Orban, acum doi ani si de fiecare data am facut un caiet de sarcini, s-au dus niste constructori in justitie, li s-a dat dreptate, a trebuit sa modificam cum au vrut ei. Am facut alt caiet de sarcini, s-au dus alti constructori in justitie, li s-au dat si alora dreptate. Am facut vreo patru-cinci caiete de sarcini pana acum. Am facut licitatia, au venit unii care n-au venit cu hartiile pe care trebuiau sa le aiba, garantiile financiare. Bineinteles ca au fost respinsi de fata cu toata lumea, nici n-a fost nicio problema, dar s-au dus in justitie si justitia a hotarat ca trebuie sa ne uitam si in ofertele lor, chiar daca nu au avut documentele in regula. Daca o sa iasa unul dintre ei castigator, atunci toti ceilalti o sa ne dea in justitie ca l-am scos pe asta, care n-a avut hartiile in justitie. Daca il scoatem pe el, atunci o sa ne dea ceilalti in justitie si asa mai departe", a explicat Berceanu.

El a mentionat ca ministerul Transporturilor si Infrastructurii nici nu mai face recurs la deciziile justitiei, intrucat recursul se judeca la ICCJ, care da termene de opt luni.

"Daca faceam recurs la vreuna din deciziile acestea, primeam termen prin ianuarie-februarie, cand tot nu se stia ce se intampla, asa ca nu mai facem niciodata recurs. Ne spune justitia intr-un fel, facem in felul acela. Nu va mai spun ca niciodata nu primim decat hotararea, nu si motivarea", a adaugat ministrul. Berceanu a mai afirmat ca in aceste conditii nu poate sa faca ceea ce si-ar dori.

"Crede cineva ca eu n-as vrea sa fac sute si mii de kilometri de autostrazi? Ca am cateodata senzatia ca e cineva care crede ca eu nu vreau sa fac. Eu as fi foarte incantat sa pot sa le fac", a continuat el.

Intrebat despre problemele legate de avizele de mediu pentru unele proiecte de infrastructura, Berceanu a dat exemplul unei lucrari pe Dunare, referitoare la cursul navugabil al fluviului.

"Am incercat eu sase luni, cand am fost ministru acum trei ani, s-o deblochez, a mai incercat Orban (Ludovic Orban, ministru al Transporturilor in Cabinetul Tariceanu - n.r.) doi ani si e si acum blocata pentru ca niste sturioni isi depun icrele acolo si se freaca de niste stanci care nu stiu ce. Nu glumesc", a explicat el.

Intrebat cand va avea Romania autostrazi ca in Austria, ministrul a raspuns: "Cand o sa fim austrieci".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berceanu constructie autostrazi , #Stiri Imobiliare