Berceanu: Amanarea semnarii contractului pentru Comarnic-Brasov releva dezinteresul constructorului

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 09:17
2212 citiri
Berceanu: Amanarea semnarii contractului pentru Comarnic-Brasov releva dezinteresul constructorului

Ministrul interimar al transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat marti seara ca, daca pana la finele acestui an, nu va fi semnat contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, reiese ca asocierea care a castigat licitatia nu mai este interesata de constructia proiectului, informeaza NewsIn.

"Daca lucrurile se taraganeaza si nu vom semna pana la sfarsitul anului contractul pentru Comarnic-Brasov, probabil ca o sa le transmit ca intelegem ca nu ii mai intereseaza contractul", a declarat Radu Berceanu.

In alta ordine de idei, Radu Berceanu a mai spus ca viitorul ministru al transporturilor trebuie sa asigure in principal banii pentru cofinantarile la lucrarile cu fonduri europene, in al doilea rand sa asigure banii pentru cofinantarile lucrarilor efectuate cu banii din imprumuturile de la BEI si BERD.

De asemenea, trebuie sa asigure si ce mai ramane pentru lucrarile efectuate din banii de la bugetul de stat.

Contractul de concesiune al autostrazii Comarnic-Brasov a fost castigat de consortiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA, valoarea totala a acestuia fiind de 1,507 miliarde euro.

Concesiunea presupune ca firmele sa construiasca autostrada din fonduri proprii, urmand ca de la data cand se preia amplasamentul statul sa achite pe o perioada de 26 de ani 180 milioane de euro pe an.

Tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km si este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concesiune, # contract, # autostrada, # berceanu , #Stiri Imobiliare