Berceanu compara situatia finantarii Autostrazii Transilvania cu o cura de slabire

Marti, 09 Februarie 2010, ora 17:04
1781 citiri
Berceanu compara situatia finantarii Autostrazii Transilvania cu o cura de slabire

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marti, ca finantarea Autostrazii Transilvania in 2010 se poate compara cu o cura de slabire sau cu diabetul, in sensul ca, desi sunt disponibile fonduri, nu pot fi cheltuite sume mai mari decat cele bugetate, pentru ca s-ar depasi deficitul. 

"Pentru finantare nu trebuie planuri, trebuie bani. Inca de anul trecut le-am spus celor de la Bechtel ca in 2009 vor lucra pentru ca nu prea sunt proiecte cu finantare europeana nerambursabila (...) si ca din 2010 prioritatile vor fi proiectele cu cofinantare a fondurilor nerambursabile de la UE", a spus Berceanu la Senat, potrivit Mediafax.

El a aratat ca prioritatea numarul doi pentru Executiv va fi cofinantarea proiectelor cu bani de la Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si abia al treilea nivel proiectele cu bani exclusiv de la buget.


"Asta se intampla acum, pentru ca banii sunt mai putini de la buget. Daca nu reusim sa gasim o formula care sa nu ne creeze probleme referitoare la deficitul bugetar, nu o sa fie foarte bine cu Autostrada Transilvania", a spus ministrul Transporturilor.


El a precizat ca problema fondurilor pentru Autostrada Transilvania este imposibilitatea de a cheltui bani peste nivelul prevazut in bugetul pe 2010.


"Daca noi avem un buget de 10,6 miliarde de lei anul acesta, nu putem sa cheltuim, indiferent de unde vin banii, decat 10,6 miliarde de lei. Surse de finantare exista, sunt bani de la BEI (...). Daca cheltuim din ei, depasim deficitul bugetar. Problema nu e sa facem rost de bani, ci sa avem voie sa ii cheltuim", a aratat ministrul Transporturilor.


El a comparat situatia cu tinerea unei cure de slabire.


"E ca cineva care e la cura de slabire si, chiar daca are in frigider, nu are voie. Sau cineva care e bolnav de diabet. Chiar daca are niste bomboane prin casa, pentru el nu e voie", a spus ministrul.


 

#bechtel, # situatie, # finantare, # fonduri, # berceanu , #Stiri Imobiliare