Boc inaugureaza Chinatown in Romania

Marti, 19 Iulie 2011, ora 12:53
3051 citiri
Boc inaugureaza Chinatown in Romania

Premierul Boc a participat marti la inaugurarea orasului chinezesc de la Afumati, prilej cu care a spus ca de acum inainte romanii care iubesc produsele chinezesti si acest stil de viata nu mai trebuie sa mearga la Londra sau la New York sa vada un Chinatown.

"Felicit aceasta investitie extraordinara de aici, din Bucuresti, de la Afumati. Ea va fi semnalul atragerii altor investitii importante chineze in Romania (...)

Romanii nu vor mai trebui sa mearga la Londra, la Paris, la New York sau la San Francisco sa vada un oras chinezesc, ci-l vor avea aici, la Bucuresti", a spus Boc in discursul sau.

"Sunt convins ca Chinatown va fi un punct de atractie turistica si pentru romani si pentru europeni, si toti cei care iubim stilul de viata chinezesc, produsele chinezesti si modalitatea de petrecere a timpului liber, toti vor gasi aici un prilej extraordinar de petrecere a timpului liber si de cumparaturi", a completat el.

Premierul si-a exprimat speranta ca investitiile chineze vor continua si le-a transmis oamenilor de afaceri ca Romania a redevenit un loc bun pentru investitii. 

"Chinatown din Afumati este un model pentru alte investitii chineze in Romania. Sunt convins ca noua lege a parteneriatului public-privat va deschide calea altor investitii chineze in Romania.

Asteptam investitii chineze in domeniul energiei, transporturilor, mediului, care vor consolida relatiile noastre de colaborare si prietenie excelente.

Vreau sa spun simplu si direct: este cel mai bun moment pentru a investi in Romania", a adaugat Boc, invocand argumente precum: calificativele favorabile ale agentiilor de rating obtinute dupa "doi ani de reforme dure", deficitul bugetar scazut, comparativ cu cele ale altor tari "importante din zona euro", datoria publica scazuta, de 31%, "mult sub plafonul maxim de 60% acceptat de UE si cu mult sub datorii de 120% ale unor tari europene".

"Azi, Romania are stabilitate economica si are asigurata perspectiva viitoare", a subliniat el in continuare.

#boc, #chinatown romania, #investitie chinatown , #Stiri Imobiliare