Bucurestiul, in topul celor mai atractive orase europene pentru investitii imobiliare

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 18:07
2433 citiri
Bucurestiul, in topul celor mai atractive orase europene pentru investitii imobiliare

Bucurestiul este mai atractiv pentru investitorii imobiliari decat Viena, Bruxelles, Praga sau Paris, potrivit unui top realizat de cotidianul britanic The Telegraph, care situeaza Capitala pe pozitia a 12-a in randul celor mai interesante 20 de orase europene pentru investitii.

Printre punctele forte ale pietei imobiliare din Bucuresti, publicatia britanica noteaza costurile reduse ale tranzactiilor si economia post-tranzitie solida. Randamentul moderat spre scazut al chiriilor, taxarea ridicata a veniturilor din inchiriere si tendinta de a proteja chiriasii reprezinta dezavantaje pentru capitala Romaniei.

Top zece al celor mai atractive destinatii pentru investitii imobiliare este dominat de Europa de Est, iar dintre orasele din vestul continentului doar Amsterdam, Roma si Berlin reusesc sa se plaseze in prima jumatate a clasamentului.

Budapesta ofera cele mai bune oportunitati investitorilor, urmata de Skopje (Macedonia), Amsterdam, Istanbul, Zagreb, Talin (Estonia), Berlin, Roma, Riga (Letonia) si Chisinau.

Pe pozitia 11, chiar inaintea Bucurestiului, se afla Varsovia, iar pozitiile urmatoare sunt ocupate de Bratislava, Liubliana si Viena. Ultimele cinci clasate sunt Bruxelles, Sofia, Praga, Helsinki si Paris.

#Bucuresti investitii imobiliare, #top orase europene, #imobiliare Bucuresti , #Stiri Imobiliare