Bucurestiul s-a ieftinit

Marti, 10 Martie 2009, ora 09:03
2352 citiri
Bucurestiul s-a ieftinit

Capitala Romaniei a coborat pe locul 121, din topul 132 al celor mai scumpe orase din lume.

Anul trecut, Bucurestiul ocupa locul 95 in acest clasament, potrivit unui studiu Economist Intelligence Unit (EIU), informeaza Evenimentul Zilei.

Studiul arata ca Bucurestiul are indicele de 53 de puncte, fata de 71, cat avea anul trecut. Raportul atesta ca orasele din estul Europei au inregistrat scaderi mari ale costurilor, din cauza deprecierii monedelor nationale.

"In medie, scaderea indicelui din regiune a fost de 22 de puncte, peste reducerile din alte zone. Multe orase au pierdut semificativ pozitii, Moscova si Sankt Petersburg coborand pe locurile 63 si respecti, 78, fata de 31 si respectiv, 45.

In functie de ratele de schimb din septembrie 2008, Moscova era mai scumpa decat New york, iar acum este mai ieftina decat Lexington (SUA)", arata studiul.

In acelasi timp, Varsovia a pierdut 47 de locuri, Budapesta 36 de locuri, iar Praga 22 de locuri. Desi Europa de Est s-a confruntat cu astfel de probleme, orasele occidentale continua sa domine topul oraselor scumpe.

Fostul lider al clasamentului, Oslo, capitala Norvegiei, a coborat pe locul cinci, iar Parisul se claseaza pe locul doi. In acelasi timp, Londra a coborat pe pozitia 27, situandu-se sub New York, care ocupa pozitia 23.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bucuresti, # ieftinire, # top, # depreciere monede , #Stiri Imobiliare