Casele din Marea Britanie sunt mai scumpe

Vineri, 29 Mai 2009, ora 16:12
1424 citiri
Casele din Marea Britanie sunt mai scumpe

Preturile caselor din Marea Britanie au urcat cu 1,2% in mai, comparativ cu aprilie, indicand o revenire a sectorului imobiliar britanic, conform datelor oferite de compania de constructii Nationwide, relateaza NewsIn.

De asemenea, scaderea preturilor caselor din Regat s-a temperat de la 15% in aprilie la 11,3% luna aceasta. Astfel, pretul mediu al unei locuinte a urcat la 154.016 lire sterline.

In ultimele trei luni, pretul caselor a scazut cu numai 0,5%, comparativ cu perioada anteriora, cea mai mica rata de scadere din ianuarie 2008. Totusi, aceeasi institutie sustine ca este prematur ca piata sa se astepte la o revenire.

"In ceea ce priveste perioada actuala, cresterea rapida a somajului impreuna cu ingreunarea accesului la creditare arata ca preturile caselor ar putea, cel mai probabil, sa scada din nou", a spus Martin Gahbauer, economistul sef din cadrul Nationwide.

Acesta a spus ca, in timpul incetinirii economice de la inceputul anilor '90, timp de mai multe luni preturile caselor au crescut, pentru ca mai apoi sa scada din nou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#case, #Marea, #Britanie, #sector, #imobiliar, #constructii , #Stiri Imobiliare