Ce acte iti sunt necesare pentru eliberarea unui certificat energetic?

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 09:00
2721 citiri
Ce acte iti sunt necesare pentru eliberarea unui certificat energetic?
Foto: Avizez.ro

Pentru a putea afla ce acte iti sunt necesare pentru eliberarea unui certificat energetic, trebuie ca mai intai sa intelegi ce este acela un certificat energetic.

"Metodologia de calcul al performantei energetice" defineste certificatul energetic ca fiind un document tehnic cu caracter informativ, valabil 10 ani de zile, care atesta performanta energetica a cladirii prin compararea acesteia cu cladirea de referinta stabilita prin metodologie, precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica.

Acest certificat energetic, pe care Legea 153/2013 te obliga sa il ai in cazul care doresti sa construiesti o cladire noua, sa renovezi major o cladire existenta, sa vinzi sau inchiriezi o cladire, te ajuta sa intelegi, prin calificativele acordate cladirilor, de la A (calificativul cel mai bun ce iti indica un consum de energie de pana in 125 de kWh/m2/an) la G (calificativul cel mai slab, ce iti indica un consum de energie de peste 820 kWh/m2/an) cat de economica din punct de vedere al costurilor cu incalzirea este cladirea ta.

Pentru ca informatiile din certificatul energetic sa fie cat mai concludente, o scanare termografica a cladirii studiate este necesara.

Termografia in constructii este un procedeu care, cu ajutorul unei camere de termoviziune, scaneaza radiatiile infrarosii ale unei cladiri, pentru a putea stabili concret distributia temperaturilor pe suprafata cladirii.

Astfel de informatii ajuta in cazul in care se doresc a fi efectuate lucrari de izolare termica a imobilului.

Pretul unui certificat energetic variaza in functie de tipul cladirii si de marimea acesteia.

Daca am stabilit ce este acela un certificat energetic si la ce ne foloseste, etapa urmatoare consta in aflarea modalitatilor de obtinere a unui astfel de certificat.

Un prim pas pentru obtinerea lui este contactarea unei firme specializate care se ocupa cu eliberarea acestor certificate, firme care au un personal calificat in domeniul energetic (Compania Enermed Impex SRL Bucuresti).

Actele necesare si urmatorii pasi pentru eliberarea certificatului energetic sunt:

1. Copie dupa schita apartamentului sau copie dupa planul de arhitectura (in cazul altor tipuri de imobile) ;

2. Este necesara si varsta imobilului, din momentul in care s-a facut receptia acestuia;

3. Se efectueaza vizionarea cladirii de catre specialisti pentru a se putea colecta informatiile necesare calificativului energetic al cladirii.

Asadar, acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii respecti in cazul in care iti doresti un certificat energetic pentru imobilul tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#certificat energetic locuinta, #termografie certificat energetic, #obtinere certificat enegetic, #cost certificat energetic , #Stiri Imobiliare