Cele mai impozante case din lume

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 08:04
4108 citiri
Cele mai impozante case din lume

Printre cele mai impozante case din lume se numara palate locuite de familii instarite, din India, Malaezia si China. Incredibilele resedinte uimesc si astazi pe cei care le admira, prin arhitectura, istorie sau legende. 

Palatul Marmura, din Kolkata, India

Incredibila resedinta, construita in 1853, este ticsita cu statui, iar toate podelele acoperite de marmura au incrustatii cu modele complicate. Casa, un amestec de stiluri, in care predomina cel neoclasic si cel traditional, are o multime de candelabre, oglinzi si ceasuri.

In multitudinea de obiecte decorative poti vedea un bust din mahon al Reginei Maria, dar si picturi de Rubens si Titian. Exista, de asemenea, un lac si o crescatorie de pasari.

In ciuda opulentei aparente, conacul nu este bine ingrijit, motiv pentru care multe picturi se deterioreaza, iar mobilierul antic se degradeaza pe zi ce trece.

Conacul continua sa fie o resedinta privata si se poate vizita de turisti numai cu ajutorul unui ghid.

Conacul lui Cheong Fatt Tze din Malaezia

Construita in 1880, incredibila cladire are 38 de caremere si 220 de ferestre. Resedinta apartine lui Cheong Fatt Tze, un comerciant local care a parasit China ca un adolescent sarac si a ajuns sa fie supranumit Rockefeller din Est. Conacul imbina elemente tradtionale asiatice cu desgin modern, inspirat de Occident.

O parte din ferestre au vitralii, iar multe camere sunt impodobite cu obiecte din sticla si cu podea din marmura. Casa a fost amplasata pe „Tronul Dragonului”, adica in spatele incintei exista un munte (Penang Hill), in timp ce in fata se afla un curs de apa.

Resedinta Werribee din Australia

Secolul al XIX-lea a fost perioada de boom imobiliar pentru acest colt din Australia. La un moment dat, in timpul goanei dupa aur, Melbourne a fost cel mai bogat oras din lume.

Perioada de glorie se reflecta in arhitectura victoriana, impozanta, a orasului. Conacul Werribee a fost construit intr-un stil influentat de cultura italiana, pentru familia Chirnside, pastori bogati.

Casa este o „dovada solida” a ambitiilor coloniale. Detine gradini fermecatoare, un lac, mai multe sere si chiar o grota.

Vila d’Este, din Italia

In Tivoli, langa Roma, High Renaissance Villa d’Este a fost o manastire benedictina, inainte ca fiul Lucreziei Borgia, cardinalul Ippolite d’Este, sa o transforme intr-un palat destinat placerilor, in 1550. Tot aici s-a retras, pentru a se reculege dupa esecul sau, dupa ce nu a reusit sa devina Papa.

Resedinta are o curte impunatoare, plafoane decorate cu fresce si o camera centrala cu vedere catre gradina principala. Aceasta este magnific decorata, cu fantani, piscine, grote si statui care reprezinta nimfe, dragoni sau cai inaripati.

Castelul Howard, din Anglia

Cu greu poti gasi un castel la fel de impozant ca acela construit pe dealurile Howardian, pentru familia Howard.  O lucrare plina de grandoare si indrazneala, asa cum este caracterizata de lonelyplanet.com.

De asemenea, este una dintre cele mai frumoase cladiri, usor de recunoscut, mai ales datorita aparitiei sale in adaptarea TV, din anii "80 a Brideshead Revisited.

Ridicarea sa s-a extins pe parcursul a trei generatii.

In prezent, familia Howard continua sa locuiasca aici dar turistii pot lua parte la tururi cu ghid, in care pot admira interiorul casei si imprejurimile.

Peretii gradinilor sunt decorati cu tufe de trandafiri, iar pe alocuri exista temple in miniatura, fantani si diferite sculpturi.

#casa frumoasa, #case vanzare, #resedinta vanzare vip, #top case , #Stiri Imobiliare