Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Centura Lugoj, inaugurata inainte de termen

Centura Lugoj, inaugurata inainte de termen

Receptia oficiala a lucrarii la centura orasului Lugoj, construita in regim de autostrada, are loc vineri, cu o saptamana inainte de termen, urmand ca, o zi mai tarziu, sa aiba loc inaugurarea acesteia, a anuntat casa de avocatura Cunescu, Balaciu si Asociatii, transmite NewsIn.

Cunescu, Balaciu si Asociatii a asistat juridic MonteAdriano la realizarea acestei lucrari.

"In urma cu zece zile (10 august, n.r.), societatea de constructii MonteAdriano a anuntat finalizarea lucrarii din punct de vedere tehnic, receptia oficiala urmand sa se faca pe 27 august. Dat fiind faptul ca toate lucrurile sunt gata, iar marcajele s-au efectuat pe toata distanta, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a hotarat, impreuna cu MonteAdriano, sa faca receptia lucrarii cu o saptamana inainte de termenul stabilit oficial in contract. Practic, de sambata se poate circula pe acest tronson", a declarat vineri partener la Cunescu, Balaciu si Asociatii, Beatrice Onica-Jarka.

Centura Logoj are 9,6 km de autostrada, 300.000 mc de terasamente, 25.000 mc de beton turnat, 60.000 tone de asfalt turnat, fiind utilizate 78 masini si utilaje.

In cei doi ani de executie a lucrarilor la Centura Lugoj au fost implicati peste 210 muncitori si ingineri, dintre care, in mod direct pe santier, 90 respectiv 15 muncitori, maistri si ingineri portughezi si 75 muncitori, maistri si ingineri romani.


La nivelul costurilor, situatia este similara altor lucrari din Europa, respectiv costul pentru 1 km de autostrada este de aproximativ 2,2 milioane euro.


Soseaua de centura a orasului Lugoj, construita in regim de autostrada, este prima veriga a Coridorului IV european din Romania. Lucrarea reprezinta un nod important care asigura conexiunea in


Coridorul IV transeuropean cu tronsonul Deva-Lugoj-Nadlac.



Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2206 ori
Citeste mai multe desprecentura lugoj termen