City Business Development Centre, un partener pentru afacerile din Timisoara

Marti, 24 Mai 2011, ora 18:48
2237 citiri
City Business Development Centre, un partener pentru afacerile din Timisoara

Dezvoltatorul ModaTimp Investment S.A. investeste intr-un nou centru de birouri, care se va afla in cartierul timisorean de afaceri din Piata 700, al carui scop principal va fi de sprijinire a afacerilor inovative din regiune.

Proiectul "City Business Development Centre (CBDC) - Structura de sprijin pentru afacerile inovative din Timisoara" beneficiaza de o finantare europeana nerambursabila in cuantum de 29.308.854,16 lei, cea mai mare obtinuta pana in prezent de un proiect privat din regiunea Vest, prin Programul Operational Regional (POR), administrat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest. Cladirea, care va fi livrata in iunie 2012, va avea o suprafata inchiriabila de 9.500 mp destinati spatiilor de birouri si servicii, se arata intr-un comunicat imobiliare.ro, remis Bloombiz.

"Finantarea obtinuta ne va permite sa avem o componenta importanta de sprijinire a afacerilor dezvoltate la nivel local, orientata spre IMM-uri si start-up-uri din domenii inovative. CBDC va gazdui, astfel, aproximativ 25 de firme locale din domeniul IT, dar si alte industrii inovative, care vor asigura aproximativ 300 de locuri de munca.

Mai mult, acestea vor avea la dispozitie un centru de conferinte si o zona de serviced offices - birouri complet echipate - concept nou pe piata office din Timisoara", declara Ovidiu Sandor, CEO al ModaTim Investment S.A.

Referitor la fundatia zidurilor de fortificare a vechii cetati a Timisoarei, descoperite recent in urma lucrarilor, investitorul a decis sa puna in valoare vestigiile, beneficiind de sprijinul arheologilor de la Muzeul Banatului.

Astfel, o portiune din zid va fi relocata si integrata in arhitectura proiectului pentru o mai buna vizibilitate, fapt inedit pentru Timisoara din punct de vedere arhitectural. "Am hotarat sa punem in valoare vestigiile descoperite, motiv pentru care am solicitat sprijinul specialistilor de la Muzeul Banatului.

Cautam impreuna cu acestia cea mai buna solutie arhitectonica pentru a expune o portiune din artefact intr-un loc cat mai vizibil integrand-o in arhitectura proiectului. De altfel, vestigiile au fost deja preluate de cercetatori. Vor face obiectul unui studiu detaliat si al unei viitoare expozitii", afirma Ovidiu Sandor.

#afaceri, #centru afaceri, #centru birouri, #office center , #Stiri Imobiliare