Cladirile, responsabile pentru 40% din emisiile de gaze cu efect de sera

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 18:30
1781 citiri
Cladirile, responsabile pentru 40% din emisiile de gaze cu efect de sera

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va transpune in legislatia nationala prevederile directivei privind performanta energetica a cladirilor, sector responsabil cu 40% din emisiile de gaze cu efect de sera, se arata intr-un comunicat al institutiei, preluat de NewsIn.

"MDRT deruleaza in prezent actiuni de transpunere in legislatia nationala a prevederilor Directivei nr. 31/2010 privind performanta energetica a cladirilor, in contextul in care sustine deja actiuni de crestere a performantei energetice", se precizeaza in comunicat.

Potrivit comunicatului, secretarul de stat Eugen Curteanu a declarat in cadrul unui seminar ca, in contextul mai larg al Planului National de Reforma 2011- 2013, MDRT constituie entitatea abilitata sa aplice politicile de eficienta energetica in sectorul cladirilor, sector responsabil cu 40% din emisiile de gaze cu efect de sera.

Totodata, oficialul MDRT a adus clarificari asupra cadrului legal privind reabilitarea termica a imobilelor, in special referitor la reabilitarea termica cu credit garantat de stat.

Secretarul de stat a subliniat ca, dincolo de orice strategii si conceptualizari, MDRT transpune in practica si se preocupa de aplicarea acestor strategii, de includerea lor in viata fiecarui cetatean.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#emisii gaze, #efect de sera, #constructii, #directive europene , #Stiri Imobiliare