Comenzile de pe piata constructiilor au scazut cu 90%

Sambata, 07 Martie 2009, ora 09:29
2815 citiri
Comenzile de pe piata constructiilor au scazut cu 90%

In primele doua luni din 2009 numarul contractelor si comenzilor de pe piata constructiilor a scazut cu 90%, a anuntat Patronatul Societatilor din Constructii (PSC).

Potrivit directorului general al PSC, Adriana Iftimie, criza financiara si lipsa comenzilor au adus sectorul constructiilor intr-o situatie dramatica. 10 firme membre in asociatie au dat deja faliment iar celelalte se chinuie sa nu le urmeze, informeaza The Money Channel.

"Toti membri patronatului au probleme din cauza crizei. Unele mai mici, altele mai mari. Cele mai grave lucruri au legatura cu preluarea contractelor noi si incasarea banilor pe lucrarile efectuate", a declarat Adriana Iftimie.

Chiar daca unele firme au scazut preturile, altele le-au ridicat, Iftimie a subliniat ca pretul final al constructiilor efectuate nu va fi unul prea mic.

Din Patronatul Societatilor din Constructii fac parte firme din domeniul executiei, consultantei, cercetarii, precum si producatori si distribuitori de materiale de constructii, utilaje si echipamente.

#comenzi, # piata constructii, # faliment, # scadere, # pret , #Stiri Imobiliare