Compania care detine Semanatoarea va deschide o fabrica de tractoare in asociere cu MTZ Belarus

Miercuri, 14 Februarie 2007, ora 10:02
1310 citiri

Compania MYO-O, actionarul majoritar al producatorului de masini agricole Semanatoarea, va deschide in Romania o fabrica de tractoare in asociere cu MTZ Belarus.

Compania MYO-O a fost interesata de prelauarea uzinei Tractorul Brasov, insa a fost eliminata din cursa pentru privatizare in 2005, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) preferand oferta finala a firmei Mahindra&Mahindra, din India.

MYO-O a contestat rezultatul licitatiei, sustinand ca a prezentat o oferta financiara de peste doua ori mai mare decat cea a competitorului.

AVAS a suspendat, in luna mai a anului trecut, si negocierile cu firma Mahindra&Mahindra.

Infiintata in 1993, MYO-O are ca obiect de activitate comertul cu masini si utilaje agricole produse de Semanatoarea Bucuresti, dar si alti producatori locali si internationali.

Compania a cumparat pachetul de 56,7% din actiunile Semanatoarea in 1999 pentru 1,1 milioane dolari, iar anul trecut a anuntat ca va derula un proiect imobiliar amplu pe platforma Semanatoarea, productia de combine urmand sa fie relocata.

Cifra de afaceri la nivel de grup (MYO-O, Semanatoarea si Sema Parc) a fost de aproximativ 11,5 milioane de euro in 2005, iar pentru 2006 reprezentantii firmei au estimat o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro.

MTZ Belarus este unul dintre cei mai mari producatori de tractoare la nivel mondial si realizeaza peste 50 de modele de astfel de utilaje.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)