Consortiul Vinci-Aktor a renuntat la constructia autostrazii Comarnic-Brasov

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 23:23
2729 citiri
Consortiul Vinci-Aktor a renuntat la constructia autostrazii Comarnic-Brasov

Consortiul Vinci-Aktor a renuntat miercuri la contractul de constructie in concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, in valoare de 1,5 miliarde de euro.

"Vinci Concession, Vinci Construction Grand Projets, Aktor Concession si Aktor, actionand in calitate de investitori in baza contractului de concesiune, prin prezenta ia act si aproba incetarea contractului prin denuntarea unilaterala de catre concesionar, si in consecinta, toate societatile se considera eliberate de oricare dintre si toate obligatiile si/sau raspunderile in baza sau in legatura cu contractul de concesiune, cu efect imediat de la data transmiterii prezentei notificari", se arata intr-o notificare trimisa de asociere Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Consortiul mentioneaza un articol al contractului potrivit caruia oricare din parti poate renunta la contract in termen de 90 de zile de la data semnarii acestuia, respectiv 15 ianuarie.

"Oricare dintre parti poate sa inceteze prezentul contract prin renuntare unilaterala, in interiorul unui termen de 90 de zile de la data contractului, fara plata de despagubiri, compensatii sau orice alte sume de catre oricare dintre parti sau investitori catre cealalta parte sau investitori (...).

Avand in vedere ca data contractului (...) este 15 ianuarie 2010, iar prezenta notificare va este transmisa personal la data de 14 aprilie 2010, contractul de concesiune, de la data prezentei notiificari, inceteaza de drept si inceteaza sa existe conform articolului 45.5", se precizeaza in documentul citat. 

#vinci-aktor, #autostrada, #comarnic-brasov , #Stiri Imobiliare