Constructia autostrazilor de pe Coridorul IV costa 8,5 mld euro

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 13:58
1687 citiri
Constructia autostrazilor de pe Coridorul IV costa 8,5 mld euro

Costul pentru constructia autostrazilor de pe Coridorul IV Pan European, in lungime de 856 kilometri, se ridica la 8,588 miliarde de euro, care include lucrarile deja realizate, cele in curs de executie, precum si proiectele viitoare care se vor finaliza pana in 2020, mentioneaza Mediafax.

Coridorul IV incepe in Germania la Nurenberg si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta.

In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta si continuandu-se pana la Istanbul.

"In aceasta saptamana vor fi lansate patru proceduri de licitatie pentru adjudecarea contractelor de proiectare si executie pentru Coridoul IV",a declarat Daniela Draghia, director general adjunct proiecte cu finantare exrterna in cadrul CNADNR, la un forum privind infrastrructuta, dezvoltarea urbana si arhitectura de interior.

Respectivele sectoare sunt Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu si vor avea o perioada de proiectare de sase luni, investitia urmand sa fie realizata in 24 de luni.

"In urma prioritizarii proiectelor pe Coridorul IV, la sfarsitul lui 2012 va fi finalizata 50% din constructie, la sfarsitul lui 2014 aproximativ 70%, si integral la finele anului 2020", a afirmat directorul CNADNR.

In prezent de pe Coridorul IV a fost finalizat tronsonul Bucuresti-Cernavoda si se afla in diferite stadii de executie sectorele Arad-Timisoara si Cernavoda-Constanta, centura Sibiu si Constanta.

#cnadnr, #centura, #constructie, #autostrazi , #Stiri Imobiliare