Contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov ar putea fi incheiat in 2009

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 12:44
1899 citiri
Contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov ar putea fi incheiat in 2009

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) ar putea incheia la sfarsitul anului contractul de concesiune pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov si, in prezent, negociaza cu consortiul castigator probleme legate de termenele de realizare.

"Ei au castigat (consortiul Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA. - n.r.) contractul in primavara si de atunci nu mai terminam negocierile. Problemele sunt legate de felul in care doresc sa puna oferta in contract. Este vorba de termene si sper ca spre sfarsitul anului sa incheiem contractul", a declarat, joi, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, la conferinta "Romania Construct Forum 2009", organizata de agentia MEDIAFAX.

El a adaugat ca, dupa semnarea contractului pentru tronsonul Comarnic-Brasov, ministerul va concesiona si alte proiecte, cum ar fi centura mare a Capitalei si autostrada Pitesti-Sibiu.

Ministerul Transporturilor a anuntat, in luna mai, ca licitatia pentru construirea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov a fost castigata de consortiul format din companiile Vinci Concession, Aktor Concession, Vinci Construction Grand Projets si Aktor, valoarea contractului fiind de 1,5 miliarde euro.

La licitatie au participat trei consortii, respectiv Vinci Concession - Aktor Concession - Vinci Construction Grand Projets - Aktor, Strabag - Egis Projects - Eurovia Construct International - Housing&Construction Holding si Bilfinger&Berger - Porr.

Acesta este primul contract de constructie prin concesiune a unui tronson de autostrada.

Concesiunea este pe o perioada de 30 de ani.

Berceanu a declarat in luna mai ca lucrarile vor incepe in 2010 si vor dura patru ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada, #berceanu, #concesiune, #tronson , #Stiri Imobiliare