Contractul pentru Comarnic-Brasov, anulat pentru ca statul nu a acceptat unele clauze

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 23:54
1954 citiri
Contractul pentru Comarnic-Brasov, anulat pentru ca statul nu a acceptat unele clauze

Contractul de constructie in concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov de catre consortiul Aktor-Vinci a fost anulat pentru ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare, a anuntat grupul elen Ellaktor.

Compania de constructii Aktor, care urma sa participe in proiect, este parte a grupului elen Ellaktor.

"Necesitatea anularii contractului a rezultat din faptul ca statul roman nu a acceptat clauze contractuale a caror aplicare este comuna in astfel de contracte in Europa", se arata intr-o instiintare remisa de grupul elen bursei de la Atena.

In urma deciziei statului roman, constructorii nu au mai putut obtine finantare, se spune in informare. "In consecinta, nici finantarea proiectului, nici implementarea Acordului de Concesionare, nu au mai fost posibile", potrivit instiintarii.

Consortiul Aktor-Vinci a anuntat, miercuri, ca a renuntat la contractul de constructie in concesiune, in valoare de 1,5 miliarde de euro, a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov prin denuntarea unilaterala.

Aktor-Vinci a invocat un articol al contractului potrivit caruia oricare din parti poate renunta la contract in termen de 90 de zile de la data semnarii acestuia, respectiv 15 ianuarie. Tronsonul de autostrada avea ca termen de realizare anul 2014.

Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani, in total 4,8 miliarde de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vinci-aktor, #autostrada, #comarnic-brasov , #Stiri Imobiliare