Cum platesti dintr-o pensie de 350 de lei o amenda de 500 de lei

Luni, 25 Iulie 2011, ora 10:16
1697 citiri
Cum platesti dintr-o pensie de 350 de lei o amenda de 500 de lei

De la inceputul lui august, fiecare primar din Romania va trebui sa intocmeasca liste "negre" cu cei care nu si-au facut asigurare obligatorie a locuintei (AOL). Desi destinatia legii este sa-i ajute pe locuitorii din mediul rural, tocmai acestia sunt cei care nu pot achita nici macar acei 10 sau 20 de euro anual. 

Ion Nicolin, primarul Negru-Voda, a spus intr-un interviu pentru Ziare.com ca este constient ca foarte multi nu si-au facut aceasta asigurare obligatorie si ca, la un moment dat, va trebui sa-i amendeze, chiar daca pentru multi plata politei este un efort financiar prea mare. Asa ca, dupa 21 de ani de "condus" localitatea, Nicolin se vede pus in fata faptului implinit: isi va amenda alegatorii pentru ca nu au asigurare obligatorie pentru locuinta.

O mana de brokeri, pentru o mana de asigurati

In localitate, pe brokerii de asigurari poti sa-i numeri pe degetele de la o mana. Ei sunt cei care au incercat sa-si atraga cat mai multi clienti pe care sa-i asigure, din pacate nu cred ca acolo ca si in orice alta localitate se poate vorbi de un "succes rasunator" al asigurarii obligatorii a locuintei.

In general, in localitatile mici primarul stie toti locuitorii, este ca o mica mare familie. Cum este sa le dati amenzi, cand multi nici nu-si permit polita de 80 de lei, dar amenda de 100-500 lei?

Din punct de vedere al penalizarii, voi fi obligat sa-i amendez pentru ca ma obliga statul. Dar vom vedea pentru ca acestea sigur vor ramane neplatite. Este de datoria primarului sa numeasca persoanele care vor primi amenda si apoi intervine statul.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensie, #asigurare obligatorie locuinta, #amenda , #Stiri Imobiliare