Cumparatorii vor locuinte mari in nordul Capitalei

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 11:41
2424 citiri
Cumparatorii vor locuinte mari in nordul Capitalei
Foto: simsparkman-imobiliare.ro

Aproximativ 75% dintre cumparatorii care si-au cumparat apartamente noi in zona de nord a Capitalei au ales apartamente mari, cu mai mult de trei camere, la preturi ce pornesc de la 180.000 de euro, conform unui studiu remis AGERPRES.

Cei mai multi (40%) dintre cumparatorii de apartamente de lux au optat pentru trei camere, conform studiului realizat de Nordis, iar 35% au ales patru sau cinci camere. Pe de alta parte, apartamentele cu 2 camere sunt cumparate in special de investitori, acestea avand preturi mai mici, datorita suprafetelor mai scazute, dar si pentru ca au potential bun de inchiriere, zonele de top fiind preferate de expati. Doar 5% din locuintele cumparate in 2014 in zonele de lux ale Capitalei au fost garsoniere, potrivit Agerpres.

In 2014, segmentul rezidential de lux din Bucuresti a fost primul care a dat tonul catre dezvoltare, resimtindu-se o crestere atat a cererii, materializata intr-o majorare cu circa 12% a numarului tranzactiilor, cat si a interesului investitorilor pentru demararea de proiecte imobiliare reprezentative.

"2014 este primul an, dupa perioada de scadere din 2008, cand dezvoltatorii imobiliari incep proiecte de valori mari, cu apartamente de lux la un nivel mai inalt de calitate decat cele construite in ultimii 3 - 4 ani, cand au fost livrate putine imobile noi, de dimensiuni mici, cu apartamente medium plus, adaptate cererii mai scazute si a presiunii pretului de achizitie. Tendinta de crestere din 2014 se va mentine si in anul 2015, anul viitor fiind programate sa inceapa inca doua proiecte imobiliare care vor fi finalizate in 2017, care vor oferi spre vanzare peste 350 de apartamente de lux, cu amplasamente premium, pentru care pretul mediu de vanzare incepe de la 1.500 euro + TVA pe metru patrat construit", spune Emanuel Postoaca, manager general al Nordis.

In zona Kiseleff - Aviatorilor au fost incepute mai multe proiecte premium, multe din ele gandite inainte de inceperea crizei si sistate in ultimii ani. Este vorba de mai multe imobile ce vor aduce in piata circa de 150 de apartamente de la 2 la 4 camere si penthouse-uri. Se estimeaza ca, in perioada 2015 - 2016, vor fi scoase la vanzare toate aceste apartamente si vor fi incepute si alte proiecte noi.

In zona Floreasca exista mai multe proiecte in derulare ce trebuie sa ajunga la finalizare in 2015. In aceasta zona investitiile au avut o tendinta crescatoare inca de acum doi ani, datorita preturilor mai mici ale terenurilor. In Floreasca, cererile sunt axate in mod egal pentru apartamente de 2, 3 si 4 camere, cu suprafete mai mici fata de proiectele din Kiseleff-Aviatorilor. Cererea pentru apartamente in aceasta zona este in crestere.

In zona Dorobanti - Primaverii au fost incepute mai multe proiecte, majoritatea apartamentelor au fost gandite inainte de inceperea crizei si sistate in aceasta perioada. Multe din cladirile rezidentiale aflate in proiect sunt de mica inaltime, exclusiviste, cu putine apartamente mari si finisaje foarte bune. In aceasta zona, majoritatea cererilor sunt pentru apartamente mari, de 3 si 4 camere sau tip penthouse si foarte putine se indreapta catre doua camere.

#cumparatori locuinte nordul Capitalei, #apartamente mari preturi , #Stiri Imobiliare