De ce s-ar intoarce investitorii imobiliari in Romania

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 14:11
2050 citiri
De ce s-ar intoarce investitorii imobiliari in Romania

Investitorii si-au schimbat preferintele in ceea ce priveste achizitia de produse investitionale imobiliare in acest an, un sfert din cei 350 de investitori intervievati de compania CB Richard Ellis (CBRE) indicand regiunea centrala si de est, inclusiv Romania, drept cea mai atractiva din Europa.

Fata de 2010, cand 16% din investitorii intervievati gaseau atractiva Europa Centrala si de Est, in acest an se constata o imbunatatire a perceptiei acestora.

"In urma analizelor CBRE si a discutiilor constante avute cu factorii decizionali s-a demonstrat apetitul puternic pentru investitii imobiliare in zona central si est europeana, incluzand Romania.

Astfel, 24% dintre cei 350 de intervievati vad aceasta zona ca fiind cea mai interesanta din Europa.

Tendintele evidente la nivel pan-regional se aplica cu foarte multa acuratete si contextului national", a declarat, intr-un comunicat, Laura Bencze, research manager CBRE Romania.

La nivel global se observa o crestere a interesului investitorilor care targeteaza Europa Centrala si de Est si America de Nord, in detrimentul Europei de Vest. In Europa, Germania este privita cea mai atractiva piata de catre investitori, 32% dintre cei intervievati indicand-o drept tinta de investitii.

Sectorul de retail l-a depasit pe cel de birouri din punct de vedere al atractivitatii pentru investitii.

Totodata, investitorii sunt circumspecti cu privire la proprietatile secundare, peste 70% dintre acestia considerand ca randamentele pentru aceste proprietasi se vor mentine sau chiar vor creste in 2011. 

In acelasi timp, cele mai mari amenintari pentru revenirea pietei imobiliare raman, in opinia investitorilor, dificultatile in a accesa solutii de finantare, cresterea dobanzilor si inflatia. 

Valoarea totala a investitiilor in produse imobiliare din 2010 a ajuns pana in prezent la 335 milioane de euro, cu 47% peste intreg volumul investitional din 2009, potrivit estimarilor CB Richard Ellis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#investitori imobiliari, #investitii imobiliare, #investitii, #piata real estate, #piata imobiliara , #Stiri Imobiliare