Dezvoltatorul proiectului Silver Mountain a intrat in insolventa

Miercuri, 21 August 2013, ora 14:51
2229 citiri
Dezvoltatorul proiectului Silver Mountain a intrat in insolventa

Tribunalul Bucuresti a decis, luni, deschiderea procedurii de insolventa pentru firma INR Management Real Estate, dezvoltatorul proiectului imobiliar Silver Mountain din Poiana Brasov, cu datorii de 380 milioane lei, si a numit firma Euro Insol ca administrator judiciar.

"Avem o experienta mai mult decat relevanta in administrarea unor proiecte imobilare de mari dimensiuni. Rezultatele obtinute la Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella, Verdi Park ne-au recomandat pentru acest mandat. Impreuna cu actualii actionari si cu principalul creditor, BCR, vom incerca sa gasim sursele de finantare pentru a finaliza proiectul astfel cum a fost imaginat de Dan Fisher (fost actionar principalul actionar, decedat anul trecut, n.r.)", a declarat intr-un comunicat Remus Borza, practicianul coodonator al Euro Insol, potrivit Mediafax.

Firma mentioneaza ca societatea a facut obiectul mai multor incercari de executare silita din partea creditorilor BCR si DITL Brasov.

INR Management Real Estate a lansat in 2008 constructia celui mai mare proiect imobiliar din Romania, estimat la peste 300 de milioane de euro. Firma intentiona sa construiasca o mini-statiune, cu apartamente si vile, un hotel cu 184 de camere afiliat lantului Raddison SAS, doua sali de cinematograf, un heliport, un club de tenis si un teren de golf cu 18 gauri amenajat pe un teren de 440.000 de metri patrati.

Cele 15 vile cu 600 de apartamente ale complexului urmau sa se construiasca pe o suprafata de 88 de hectare.

"Criza economica a impiedicat finalizarea proiectului, in prezent complexul rezumandu-se la 5 vile cu 207 apartamente, un centru Spa si un centru comercial in care functioneaza restaurantul Loft si clubul Office", se mai arata in comunicat.

BCR vinde o creanta de 378 de milioane de lei asupra companiei

BCR a anuntat ca doreste sa cesioneze o creanta de 378 milioane lei rezultata din finantarea proiectului Silver Mountain, dezvoltat de familia Fischer prin INR Management Real Estate, companie pentru care banca a cerut insolventa si care a fost preluata recent de un fond de investitii din Asia.

"Fac obiectul acestui anunt drepturile de creanta izvorand din: a) contractul de credit din data de 5 august 2009 incheiat intre BCR, in calitate de creditor si INR in calitate de imprumutat; si b) contractul de credit din data de 10 octombrie 2011 incheiat intre BCR, in calitate de creditor si INR in calitate de imprumutat, impreuna cu garantiile aferente denumite in continuare "Creantele". Valoare totala cumulata a Creantelor este de 378.533.313,01 RON", se arata in anuntul publicat marti de banca.

Participarea la procedura de vanzare se va face exclusiv pe baza invitatiilor primite din partea BCR. Pana la dat de 6 septembrie, persoanele sau companiile interesate vor trimite la banca intentia de participare, in care vor face o scurta descriere a activitatii, vor confirma ca sunt gata sa oferteze intreaga creantta si ca indeplinesc mai multe conditii solicitate de banca.

BCR doreste ca participantii sa aiba achitate toate obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul de stat, sa nu fie "inregistrate cu fapte sanctionate de legea penala sau acte normative care privesc disciplina financiara", si sa nu fie in insolventa sau incapacitate de plata.

De asemenea, banca restrictioneaza accesul persoanelor sau firmelor care reprezinta debitorul sau care detin orice participatie directa sau indirecta la capitalul social al debitorului sau societatii-mama. Accesul este prohibitiv si pentru persoanele in care societatea mama detine participatii directe sau indirecte, precum si administratorilor, reprezentantiilor sau altor persoane care ar avea legaturi cu societatile mentionate.

Grupul financiar UNI-ASIA Holdings, cu sediul central in Hong Kong, a preluat la sfarsitul lunii mai proiectul Silver Mountain, scrie Mediafax.

UNI-ASIA a preluat integral proiectul de la familia lui Fisher si intentioneaza sa repozitioneze dezvoltarea care cuprinde in prezent 200 de apartamente de lux si prevedea ridicarea altor 1.000 de locuinte, precum si a unui hotel cu aproape 200 de camere.

Investitorii considera ca nu mai este in prezent piata pentru astfel de locuinte si ar dori sa construiasca un hotel cu 800 de camere in jurul caruia sa fie amenajat un teren de golf (care era prevazut si in planul initial), precum si alte facilitati recreationale.

Pentru realizarea acestei investitii, reprezentantii UNI-ASIA declarau atunci ca incearca sa convinga BCR sa accepte o "ajustare" a contractului de credit semnat in 2009 prin care firma lui Dan Fischer a accesat un credit de 68,7 milioane euro si 21 de milioane de lei.

#insolventa silver mountain, #administrator judiciar Euro Insol, #insolventa proiecte imobiliare, #credit BCR Silver Mountain, #vanzare creante BCR , #Stiri Imobiliare