Guvernul vrea sa vanda Palatul Primaverii, resedinta de suflet a lui Nicolae Ceausescu

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 11:46
1722 citiri
Guvernul vrea sa vanda Palatul Primaverii, resedinta de suflet a lui Nicolae Ceausescu

Guvernul a decis ca Palatul Primaverii, resedinta lui Nicolae Ceausescu in perioada in care acesta a fost sef al statului, sa fie inclus pe lista imobilelor RA-APPS aflate in domeniul privat al statului si propuse in vederea vanzarii.

Decizia ca Palatul Primaverii sa fie trecut pe lista imobilelor propuse la vanzare a fost adoptata prin ordonanta de urgenta.

Agentia Mediafax a anuntat joi ca Palatul Primaverii va fi scos din baza de protocol si oferit la vanzare de catre RA-APPS, cu argumentul ca nu mai este folosit decat de 3-4 delegatii oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare.

La acel moment, reprezentantii Guvernului au precizat pentru Mediafax ca exista un proiect inca nepublicat in Monitorul Oficial si ca imobilul "nu se vinde", dar trecerea din domeniul public in privat "creeaza aceasta posibilitate".

Conform legii, Guvernul aproba trecerea unui imobil din domeniul public in cel privat al statului, iar RA-APPS decide ulterior, pe baza acestei schimbari juridice, instrainarea imobilului prin vanzare sau inchiriere.

Documentul prezentat, joi, stabilea ca, prin ordonanta de urgenta a Guvernului, Palatul Primaverii va fi trecut din domeniul public in domeniul privat al statului si inclus pe lista imobilelor RA-APPS propuse in vederea vanzarii.

Ordonanta de urgenta include si celelalte masuri prezentate joi, si anume ca RA-APPS va atribui contracte de concesiune de lucrari publice si contrate de concesiune de servicii pentru a caror executare este necesara exploatarea unor bunuri proprietate publica sau privata a statului, aflate in administrarea sa, ca bunurile care au apartinut familiei Ceausescu, provenite din cadouri si confiscari, care nu au putut fi vandute de stat prin licitatie din cauza gradului ridicat de uzura, vor fi distruse de catre RA-APPS, iar Serviciul Roman de Informatii va primi in administrare Hotelul Maria din Baile Olanesti, construit de catre RA-APPS in 2008.

#vanzare Palatul Primaverii, #vanzare resedinta Nicolae Ceausescu , #Stiri Imobiliare