Immofinanz si Immoeast si-ar putea relua investitiile in Europa de Est

Miercuri, 05 August 2009, ora 17:21
1178 citiri
Immofinanz si Immoeast si-ar putea relua investitiile in Europa de Est

Dezvoltatorii imobiliari austrieci Immofinanz si Immoeast au anuntat miercuri ca preturile imobiliarelor sunt din nou in crestere in Austria si sunt aproape de nivelul minim in Europe emergenta, ceea ce a dus la aprecierea semnificativa a actiunilor, relateaza Reuters.

Immoeast, in cadrul caruia Immofinanz detine 54,6%, a anuntat ca ar putea chiar sa reia investitiile in Europa de Est, care au fost inghetate in ultimul an financiar, cand ambele grupuri au avut probleme de lichiditate ce le-au adus in pragul falimentului.

"In vest si in Austria am depasit punctul critic, si inregistram din nou o crestere a preturilor la imobiliare", a declarat Eduard Zehetner, directorul executiv al ambelor grupuri.

Situatia s-a intalnit si in cea mai mare parte a Europei emergente. Desi tendinta de depreciere a activelor nu s-a incheiat in unele tari ale regiunii, in special in Balcani, alte tari, ca Polonia si Cehia, au fost foarte stabile, a declarat Zehetner.

Ambele grupuri au inregistrat insa pierderi in al patrulea trimestru fiscal ce s-a incheiat in Aprilie, din cauza deprecierii activelor, pierderile nete anuale crescand la 2,3 miliarde euro in cazul Immoeast si 2 miliarde euro in cadrul Immofinanz.

Cele doua grupuri, infiintate de Constantia Privatbank, au fost afectate anul trecut nu numai de prabusirea preturilor la imobiliare, ci si de legaturile cu Constantia, ce sunt investigate in prezent de procurori. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#europa, #immoeast, #immofinanz, #investitii , #Stiri Imobiliare