Inmatriculari de vehicule cu aproape jumatate mai multe, in primele noua luni

Vineri, 02 Noiembrie 2007, ora 12:02
983 citiri
Inmatriculari de vehicule cu aproape jumatate mai multe, in primele noua luni

Inmatricularile de vehicule noi pentru transporturi de calatori au crescut in primele 9 luni ale anului cu peste 46% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele Institutului National de Statistica. In acelasi timp, au fost inmatriculate cu 47,1% mai multe vehicule noi de marfa decat in 2006.

In trimestrul al treilea al lui 2007, numarul de inmatriculari noi de vehicule rutiere pentru transportul de persoane a crescut cu 54,7% fata de acelasi trimestru din 2006, iar cel al inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a crescut cu 67,0%.

In ceea ce priveste tipurile de vehicule pentru calatori, s-au inregistrat cresteri pe toate dintre acestea, spun statisticile. Cea mai semnificativa, insa, s-a produs in ceea ce priveste inmatricularile de motorete si motociclete, cu peste 80% mai multe decat in 2006.

La transportul de marfa, cea mai mare crestere a fost la categoria remorci si semiremorci, unde numarul inmatricularilor s-a marit de peste 2 ori.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.