Investitorii interesati de Electroputere Craiova pot depune oferte de achizitionare a societatii pana pe 26 martie

Miercuri, 21 Februarie 2007, ora 09:16
1095 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vinde, prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, 62,82 la suta din capitalul societatii Electroputere SA Craiova, informeaza un comunicat al institutiei, remis Agentiei Rompres.

Ofertele finale se vor depune pana la data limita de 26 martie 2007, ora 12,00, iar deschiderea documentelor de participare va avea loc in aceeasi zi, la ora 14,00, in prezenta tuturor potentialilor cumparatori.

"Incercam o privatizare in care ponderea pretului pe pachetul de actiuni sa fie de doar 20 la suta. Ne intereseaza foarte mult investitiile care se fac in societate, atat cele sub forma de capital de lucru, cat si cele din primul an de activitate pentru regruparea activitatilor. Speram ca beneficiind de aceasta infuzie de capital, Electroputere sa fie repusa pe picioare, pentru ca societatea are piata. Din pacate costurile generate de faptul ca nu au fost bani de restructurare au dus la o datorie destul de mare pe care o are societatea astazi" a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Actiunea AVAS reprezinta cea de-a sasea lansare la privatizare a societatii craiovene, al carei principal obiect de activitate este productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice.

Electroputere SA Craiova a fost fondata la 1 septembrie 1949, producand echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. In anul 1990 s-a divizat in sapte societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA.

In prezent, Electroputere Craiova are in componenta patru divizii de productie (Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane), o divizie de Servicii generale si fabricile: Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate, precum si Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.

Printre documentele de participare pe care ofertantii, persoane fizice/juridice romane, trebuie sa le depuna odata cu ofertele finale, se afla si o Declaratie pe proprie raspundere, autentificata, in care sa se specifice toti creditorii bugetari si principalii furnizori de resurse energetice si apa ai ofertantului. Din declaratie trebuie sa rezulte ca acestia nu beneficiaza de inlesniri la plata obligatiilor catre furnizorii de resurse energetice si apa, conform dispozitiilor OUG nr. 57/2002. Aceasta este conditie de excludere in cazul in care ofertantul beneficiaza de facilitati/esalonari la plata datoriilor catre principalii furnizori de resurse energetice si apa.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)