Licitatie de peste 550 mil lei pentru reabilitarea unor drumuri din Olt si Arges

Joi, 12 Mai 2011, ora 11:00
1809 citiri
Licitatie de peste 550 mil lei pentru reabilitarea unor drumuri din Olt si Arges

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat lansarea unei noi licitatii pentru lucrari de proiectare, modernizare si reabilitare a 533,82 km drum judetean si de interes local din judetele Olt si Arges, pentru perioada 2011-2013, in valoare de peste 556 milioane lei, anunta NewsIn.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MDRT, este vorba despre obiective de investitii din cele doua judete incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finantare de autoritatile publice locale si sunt preluate in administrare de MDRT pe perioada realizarii proiectelor.

Valoarea estimata pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru judetele Olt si Arges este de 556.858.064 lei fara TVA (Olt - 278.797.580 lei, fara TVA si Arges - 278.060.483 lei, fara TVA).

"La realizarea lucrarilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investitii din fonduri publice.

Pentru realizarea investitiei nu sunt necesare exproprieri.

Criteriul de atribuire al contractului este pretul cel mai scazut. Nu se accepta subcontractarea in integralitate a lucrarilor", se arata in comunicat.

Durata contractului de achizitie publica include durata prevazuta pentru proiectarea si executia lucrarilor solicitate (3 ani) si perioada de rambursare a creditului (maxim 7 ani), dar nu mai tarziu de 2020. 

Durata de garantie a lucrarilor este de 2 ani de la semnarea receptiei la terminarea lucrarilor. In vederea reducerii costurilor se accepta folosirea unor solutii alternative, fara a se afecta caracteristicile prevazute in normele tehnice.

#licitatie drumuri, #licitatie reabiltiare drumuri , #Stiri Imobiliare