MDRT: materiale de 30 mil lei pentru repararea caselor afectate de inundatii

Joi, 12 August 2010, ora 18:28
1178 citiri
MDRT: materiale de 30 mil lei pentru repararea caselor afectate de inundatii

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a achizitionat prin Bursa Romana de Marfuri materiale de constructii in valoare de peste 30 milioane de lei, pentru reconstructia si repararea caselor afectate de inundatiile din iunie-iulie din Romania si Republica Moldova,potrivit ministerului, informeaza NewsIn.

Materialele de constructie achizitionate vor ajunge in cel mai scurt timp in judetele Alba, Bacau, Botosani, Cluj, Covasna, Harghita, Ialomita, Neamt, Suceava, Tulcea, Valcea, Satu Mare si in raionul Hincesti din Republica Moldova.

Produsele vor fi livrate de furnizori la depozitele stabilite de Agentia Nationala pentru Locuinte.

Aceste materiale vor fi folosite de persoanele ale caror locuinte au fost afectate de inundatii si care au fost identificate ca avand nevoie de ajutor, pe baza inventarierii facute de prefecturi, se mai arata in comunicat.

Inundatiile din lunile iunie-iulie au produs pagube de 867 de milioane de euro, iar Romania ar putea primi de la Fondul de Solidaritate al UE doar 24,5 din ajutorul de 75 de milioane de euro la care spera Guvernul, potrivit ministrului Internelor.

Ministrul Internelor, Vasile Blaga, a explicat ca la inceputul fiecarui an Comisia Europeana stabileste pentru fiecare stat membru sau in curs de aderare un prag, in functie de PIB, pana la care se pot acorda despagubiri.

Pentru Romania, pragul a fost stabilit in 2010 la 787,9 milioane de euro.

"Sigur, depasim acest prag. Avand in vedere criteriul (ca pagubele sa depaseasca 0,6% din PIB) si faptul ca la dezastru major UE acorda 2,5% din suma de 787 de milioane - asta reprezinta 19,6 milioane - iar pentru ce depaseste suma pe care eu v-am prezentat-o se acorda 6%. Deci noi credem ca vom primi aproximativ 24,5 milioane de euro de la UE", a spus acesta.

#constructie, #inundatii, #locuinte, #materiale, #reconstructie , #Stiri Imobiliare