Miliardarul rus Deripaska isi extinde influenta pe piata imobiliara germana

Luni, 21 Mai 2007, ora 15:29
999 citiri

Miliardarul rus Oleg Deripaska si-a crescut de la 3% la aproape 10% partea pe care o detine din cea mai mare companie germana de constructii, Hochtief, ca modalitate indirecta de expansiune pe piata interna a constructiilor, informeaza Reuters.

Deripaska, al doilea cel mai bogat om din Rusia, cu o avere personala evaluata la 16,8 miliarde de dolari de catre revista Forbes, si-a marit pachetul de actiuni detinute din Hochtief de la 3%, masura care ii va aduce beneficii de pe piata ruseasca a constructiilor, aflata in expansiune rapida, a mai spus acesta luni, citat de Reuters.

Compania de audit Ernst & Young estimeaza ca Rusia va investi 264 de miliarde de dolari in modernizarea infrastructurii de transport, intre 2006 si 2010.

Achizitie cu bataie lunga

Deripaska a mai spus ca "este increzator ca parteneriatul strain il va ajuta sa-si extinda prezenta pe piata ruseasca". "Pana la urma realizam profit tot din Rusia", a spus acesta luna trecuta.

Deripaska a mai spus, pentru Reuters, ca nu are planuri imediate sa isi creasca in continuare partea detinuta din Hochtief, cu toate ca este posibil sa mai achizitioneze parti din companiile europene de constructii. Miliardarul rus a spus ca nu va mai anunta noi intelegeri in viitorul apropiat.

Actiunile de la Hochtief s-au apreciat cu 1%, pana la 88,50 euro. Hochtief, care construieste si opereaza drumuri, este si operatorul aeroporturilor din orase precum Hamburg, Atena sau Sydney.

Hochtief a participat si la licitatia pentru proiectul constructiei podului de peste Dunare intre Calafat si Vidin, care va uni Romania si Bulgaria, in consortiu cu firma spaniola OHL, proiect in valoare de circa 116 milioane euro, adjudecat de compania spaniola Fomento de Construcciones y Contratas SA.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)