Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pasarela din sticla pentru planurile SF ale Bucurestiului

Pasarela din sticla pentru planurile SF ale Bucurestiului
15 case de arhitectura vor sa imparta centrul Bucurestiului in camere turistice, culturale sau de shopping. Acestea vor fi legate prin pasarele suspendate.Pietonii vor avea din nou locuri de plimbare. Consiliul General al Capitalei a aprobat un proiect numit Trans Central Urban Bucuresti (TUB). Piesele de rezistenta ale proiectului sunt pasarela care va traversa Dambovita, facand legatura intre Strada Brezoianu si parcul Izvor, dar si un spectaculos tub pietonal, din metal si sticla, care va lega centrul istoric de Str. Ion Campineanu, traversand Bulevardul Regina Elisabeta.


Elaborat de 15 case de arhitectura, proiectul vizeaza impartirea centrului orasului in zone de promenada, culturale si de cumparaturi. Proiectul prevede infiintarea a 15 camere: zona istorica, care va reprezenta centrul istoric, camera de entertainment pozitionata in Piata Unirii, academica, ce va reprezenta zona dintre Facultatea de Arhitectura si Universitate, si piata turistica, care va fi infiintata in zona Piata Amzei."Vor mai exista o camera de ambianta, denumire ce va fi data zonei cuprinse intre Gradina Icoanei si Strada Victor Verona, dar si o camera de pod care va lega capul Brezoianu si Izvor.Aici va fi o pasarela multifunctionala, adica de traversare, dar si de stationare, mai ales ca de aici se poate vedea cel mai bine apusul soarelui, avand in vedere ca soarele apune pe linia Dambovitei", a declarat Teodor Frolu, unul dintre arhitectii care au elaborat proiectul TUB. Potrivit acestuia, toate aceste camere vor fi legate intre ele prin pasarele suspendate."Intre Bulevardul Unirii si Piata Romana va exista o pasarela, astfel ca pietonii si biciclistii sa ajunga dintr-o parte in alta in maximum 15-20 de minute", a explicat Teodor Frolu.Si intersectia Regina Elisabeta cu Strada Academiei va putea fi traversata printr-un pasaj din sticla, iar in spatele Primariei Capitalei se va construi un mall cultural. Calea Victoriei ar urma sa se transforme in zona de promenada si de cumparaturi, astfel ca trotuarele de pe bulevard se vor largi cu aproximativ un metru, unde ar urma sa se amenajeze oaze de verdeata, potrivit proiectului.Potrivit primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, acest proiect va demara in maximum sase luni, insa executia lui ar putea dura ani buni. "Daca va demara anul acesta, va fi gata in aproximativ zece ani, iar costul implementarii lui s-ar ridica la cateva milioane de euro", a precizat Teodor Frolu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1763 ori