Patronatele din constructii vor da in judecata statul

Vineri, 27 Martie 2009, ora 13:31
1750 citiri
Patronatele din constructii vor da in judecata statul

Patronatele din constructii ar putea da in judecata statul roman, daca acesta nu-si va plati datoriile catre furnizori pana la sfarsitul acestei luni, a declarat, vineri, Neculai Vitelaru, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

"Daca pana la 30 martie statul nu-si va achita datoriile, patronatele din constructii vor fi obligate sa-l cheme in instanta", a afirmat Vitelaru, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca firmele din constructii sunt foarte afectate pentru ca statul nu si-a achitat datoriile catre acestea, iar unele unitati au intrat deja in insolventa, pentru ca nu au lichiditati sa-si plateasca la randul lor obligatiile, relateaza Mediafax.

Reprezentantii CNIPMMR fac apel catre Guvern pentru ca statul sa-si plateasca datoriile catre furnizori pana la finalul acestei luni, asa cum a promis.

Totodata, acestia solicita adoptarea unei ordonante de urgenta pentru scutirea profitului reinvestit de la 1 aprilie, masura care ar relansa cateva zeci de mii de firme romanesti. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#constructii, #lichiditati, #patronate, #profit , #Stiri Imobiliare