Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Plaza Centers va construi un mall in Miercurea-Ciuc dupa o investitie de 25 milioane euro

Plaza Centers va construi un mall in Miercurea-Ciuc dupa o investitie de 25 milioane euro
Plaza Centers a obtinut toate autorizatiile necesare si va demara lucrarile de constructie pentru centrul comercial Csiki Plaza din Miercurea Ciuc, dezvoltat printr-o investitie de 25 milioane euro si care urmeaza a fi inaugurat in 2009, a anuntat compania.Centrul comercial este construit pe locatia unei foste fabrici. Dezvoltatorul a pastrat structura initiala a constructiei, demoland peretii exteriori in vederea re-compartimentarii cladirii pentru a deveni functionala pentru viitorul mall. Lucrarile de constructie au inceput cu parcarea.


Mall-ul va avea in jur de 14.000 metri patrati suprafata inchiriabila, 29.000 metri patrati suprafata totala si 600 de locuri de parcare."Construim primul centru comercial din Miercurea Ciuc si totodata singurul centru comercial pe o suprafata de 100 de kilometri. Totodata, ne vom respecta si promisiunea facuta autoritatilor locale, aceea de a realiza un sens giratoriu langa mall si de a repara soseaua din jurul proiectului. Acestea vor ajuta la fluidizarea traficului din zona si obtinerea unui acces mai usor in mall", a declarat Luc Ronsmans, Country Manager Plaza Centers Romania.Mall-ul va avea peste 70 de magazine cu branduri importante de moda, supermarket, magazin de produse electrice si electrocasnice, restaurante. "In aceasta etapa, compania negociaza cu branduri importante nationale si internationale prezenta acestora in mall", au mai spus reprezentantii companiei.Plaza Centers a realizat centre comerciale importante in Ungaria, cum ar fi: Arena Plaza, Duna Plaza, Alba Plaza, Csepel Plaza, Debrecen Plaza, Gyor Plaza, Nagykanizsa Plaza, Kaposvar Plaza, Miskolc Plaza, Nyir Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza, Balaton Plaza, Pecs Plaza, Savaria Plaza sau Sopron Plaza.Compania a intrat pe piata romaneasca la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat sapte proiecte de real estate, estimand o investitie totala de doua miliarde euro in patru ani. Cele sapte proiecte sunt situate in Bucuresti, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara. Compania intentioneaza sa dezvolte o retea de aproximativ 15 mall-uri in orase din intreaga tara.Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de centre comerciale si de divertisment din Europa Centrala si de Est, avand o experienta de peste unsprezece ani in domeniu. Compania detine un portofoliu de 26 de proiecte finalizate in toata lumea si inca 21 aflate in derulare doar in Europa Centrala si de Est.Plaza Centers si-a inceput activitatea in anul 1996, in Ungaria, unde a construit primul centru comercial la standarde occidentale din tara, ulterior extinzand acest concept in zona Europei Centrale si de Est, in tari precum: Polonia, Cehia, Letonia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, Rusia, Ucraina. De curand, Plaza Centers si-a extins activitatea si in India, unde va dezvolta trei proiecte de mare anvergura.Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel. Incepand cu luna noiembrie 2006, actiunile Plaza Centers sunt tranzactionate la categoria intai a bursei din Londra (LSE).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3535 ori