Ponta: Aplicarea Legii retrocedarilor va fi mai dificila decat adoptarea

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 15:05
1647 citiri
Ponta: Aplicarea Legii retrocedarilor va fi mai dificila decat adoptarea

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri ministrului Justitiei si reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor sa analizeze cu atentie observatiile primite dupa adoptarea Legii retrocedarilor, astfel incat actul normativ sa fie aplicat corect.

"Evident ca sunt lucruri de clarificat, de spus foarte bine, la momentul la care adoptam normele de aplicare si o sa rog Ministerul Justitiei, impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, sa se uite foarte atent pe observatiile primite dupa adoptarea legii. Nu sunt observatii de legislatie, dar sunt observatii care ne arata ca o lege buna poate fi bine pusa in aplicare sau poate fi prost pusa in aplicare, in functie de actele normative subsecvente - vorbesc de norme de aplicare, de hotarari de guvern si vreau sa nu ne culcam pe o ureche dupa adoptarea legii.

Aplicarea va fi mai dificila decat adoptarea legii si diavolul se va ascunde in detaliile de la aplicare daca nu suntem atenti. Cred ca e un lucru extrem de important pe care l-am facut. Insa implementarea va fi cel putin la fel de importanta", a atentionat Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Executivul si-a angajat, in luna aprilie, raspunderea pentru Legea retrocedarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta lege retrocedari, #probleme aplicare lege retrocedari, #adoptare lege retrocedari , #Stiri Imobiliare