Preturile imobiliarelor din SUA se vor stabiliza in 2009

Joi, 14 August 2008, ora 09:43
1952 citiri
Preturile imobiliarelor din SUA se vor stabiliza in 2009

Preturile proprietatilor imobiliare din Statele Unite ale Americii (SUA), care au declansat criza financiara, se vor stabiliza in prima jumatate a anului 2009, a declarat miercuri fostul presedinte al Rezervei federale americane (Fed), Alan Greenspan, pentru cotidianul Wall Street Journal, citat de AFP.

'Preturile proprietatilor imobiliare din SUA vor incepe probabil sa se stabilizeze sau sa atinga nivelul cel mai scazut in prima jumatate a lui 2009', a afirmat Alan Greenspan.

Prabusirea sectorului imobiliar american, provocata de criza creditului imobiliar cu risc ridicat, asa numitele 'subprime', a provocat o inasprire a conditiilor de creditare, care prejudiciaza activitatea economica, noteaza AFP.

Finalul declinului pretului proprietatilor imobiliare este 'o conditiei sine qua non pentru depasirea crizei financiare mondiale actuale', a mai spus Greenspan.

In ceea ce priveste solutiile guvernului american pentru salvarea celor doi giganti ai creditului ipotecar american, Fannie Mae si Freddie Mac, ajunse in stare de faliment din cauza crizei 'subprime', fostul presedinte al Fed a declarat ca sunt 'rele'.