Primele 65 de contracte Casa Verde din Covasna, inmanate de Borbely

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 15:36
1846 citiri
Primele 65 de contracte Casa Verde din Covasna, inmanate de Borbely

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a inmanat vineri, in Sfantu-Gheorghe, primele 65 de contracte in programul Casa Verde din Covasna, si a facut apel la autoritatile locale sa acceseze si ele acest program, transmite NewsIn. 

Prezent vineri in judetul Covasna, cu ocazia unei vizite legata de inundatii, Borbely Laszlo a afirmat ca programul Casa Verde este unul de succes care este derulat de Minister si a subliniat importanta existentei unei "mentalitati verzi" in tara, aspect la care deocamdata suntem in urma.

Ministrul mediului a inmanat primele 65 de contracte semnate in judetul Covasna pentru Casa Verde, si a facut apel ca si autoritatile locale sa faca pasi in acest sens. "La Casa Verde pentru autoritati locale am facut un apel, pentru ca doar Targu-Secuiesc a accesat acest program pentru scoli, gradinite, pentru alte institutii", a declarat Borbely.

Judetul Covasna a consumat toate fondurile alocate in prima transa a programului Casa Verde, prin care persoanele fizice pot trece pe sisteme de incalzire moderne ecologice si mult mai economice decat cele clasice.

La Agentia de Protectie a Mediului (APM) Covasna au fost depuse 209 cereri pentru Casa Verde, suma de 1.126.000 de lei alocata reusind sa acopere doar 184 dintre acestea, in vreme ce oamenii continua sa se intereseze de acest program.

Programul Casa Verde, finantat prin Fondul pentru Mediu, vizeaza instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, incurajand astfel utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante.

Programul se adreseaza exclusiv persoanelor fizice si consta in acordarea unor sume fixe.

Pentru instalarea panourilor solare se acorda pana la 6.000 de lei, pentru instalarea pompelor de caldura pana la 8.000 de lei, iar pentru instalatia de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice - pana la 6.000 de lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contracte, #casa, #verde, #covasna, #borbely , #Stiri Imobiliare