Productia de arhitectura in Romania de dupa 1989 este de calitate slaba

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 15:03
1597 citiri
Productia de arhitectura in Romania de dupa 1989 este de calitate slaba

Productia de arhitectura din Romania ultimilor 20 de ani a avut o calitate slaba, in principal pentru ca a fost rezultatul investitiilor private ce urmareau doar specula imobiliara, a declarat, joi, Dorin Stefan, arhitectul care a castigat concursul international de anvergura pentru Taiwan Tower, potrivit NewsIn.

"Modificarea ilegala a unor proiecte imobiliare aprobate de consiliile locale este o alta explicatie a calitatii slabe a arhitecturii din Romania ultimelor doua decenii" a mai spus Stefan, cu prilejul unei dezbateri profesionale organizate de Asociatia Spatiu Urban Bucuresti si de Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti.

Potrivit lui Stefan, autoritatile sunt cele care incurajeaza acest "comportament" daunator.

"Selectia proiectelor se face pe baza pretului celui mai scazut, astfel ca si calitatea este, in consecinta, una scazuta", a subliniat el.

Potrivit arhitectilor, multe proiecte bune ale lor raman in sertar, desi castiga concursuri internationale.

"De pilda, a fost un proiect realizat in urma unui concurs pentru Piata Revolutiei, concurs organizat de fostul Consiliu General al Municipiului Bucuresti, dar de care actualii edili nici nu vor sa auda", a mai afirmat Dorin Stefan.

Arhitectul a criticat si atitudinea autoritatilor centrale fata de concursurile profesionale.

Drept exemplu, Stefan a mentionat competitia organizata pentru modernizarea si extinderea cladirii Guvernului, competitie dupa care castigatorul nu a reusit sa mai ia contact cu organizatorii.

Dorin Stefan a fost de curand in atentia presei din toata lumea, dupa ce echipa lui de arhitecti romani a castigat concursul pentru proiectarea unui turn de 300 de metri in Taiwan.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#arhitectura, #calitate, #dorin stefan, #dorin stefan, #dorin stefan, #imobiliare, #proiecte , #Stiri Imobiliare