Renovarea hotelului Intercontinental costa peste 35 mil. euro

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 10:36
3692 citiri
Renovarea hotelului Intercontinental costa peste 35 mil. euro

Hotelul Intercontinental, unul dintre simbolurile Bucurestiului, situat in centrul capitalei, necesita o renovare completa care presupune schimbarea tuturor sistemelor, inclusive a sistemului de rezistenta, si inlocuirea lifturilor, pentru a putea redeveni competitive, potrivit unui studiu realizat de o firma germana.

Costul unei renovari complete a hotelului ar depasi astfel 35 de milioane de euro, potrivit administratorilor, care se asteapta insa si la "alte surprize putin imbucuratoare". 

Intercontinental a inregistrat anul trecut pierderi de 9,6 mil. lei (2,6 mil. euro), de peste doua ori mai mici decat in 2007, la o cifra de afaceri de 50,7 mil. lei (13,8 mil. euro) in usoara scadere fata de 2007. In ultimii cinci ani, compania a cumulat pierderi totale de peste 82 mil. lei (21 mil. euro).

Compania este controlata in proportie de 50% de firma elvetiana RHIC Holding, fata de care are si un credit de rambursat in valoare de 18,7 mil. franci elvetieni (50 mil. lei). Compania a platit pana acum doar dobanzi in contul creditelor, negociind reesalonarea acestuia, din cauza cheltuielilor de renovare.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#costuri, #finantare, #intercontinental, #pierderi, #renovare , #Stiri Imobiliare