Romania, cel mai mare declin din UE in sectorul constructiilor, in iulie

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 15:11
1422 citiri
Romania, cel mai mare declin din UE in sectorul constructiilor, in iulie

Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in iulie cu 28,3% fata de luna anterioara, marcand cel mai mare declin lunar din UE, in conditile in care, in zona euro, scaderea a fost de 3,1%, iar la nivelul blocului comunitar, de 2,5%, arata datele publicate vineri de Eurostat.

Alte scaderi lunare importante au fost inregistrate in iulie de Spania (-10,3%) si Slovenia (-2,2%), cele mai mari cresteri consemnandu-se in Portugalia (5%), Marea Britanie (4,4%) si Slovacia (2%).

Raportat la luna iulie 2009, constructiile s-au diminuat in Romania cu 24,9%, fata de o scadere de 7,5% in zona euro si de 2,3% la nivelul blocului comunitar.

De altfel, un declin anual mai mare s-a inregistrat in iulie doar in Spania, de 36,5%, cresteri majore consemnandu.-se in Marea Britamie (13,1%) si Suedia (9,4%).

Constructiile de cladiri au inregistrat in iulie o scadere lunara de 3,3% atat in in zona euro, cat si in UE, iar constructiile de inginerie civila au scazut cu 1,7% in zona euro si cu 0,9% in UE.

Fata de iulie 2009, constructiile de cladiri din zona euro s-au diiminuat in iulie 2010 cu 7,9% si cu 2,3% in blocul comunitar, in timp ce constructiile de inginerie civila au scazut cu 6% in zona euro si cu 1,5% in UE.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#constructii, #declin, #romania, #sector , #Stiri Imobiliare