Sectorul constructiilor "zbarnaie" in Romania, in comparatie cu tarile UE

Luni, 19 Mai 2014, ora 14:04
1693 citiri
Sectorul constructiilor "zbarnaie" in Romania, in comparatie cu tarile UE

Romania a inregistrat in martie cel mai puternic avans al lucrarilor din constructii fata de luna februarie, de 10,3%, in timp ce la nivelul Uniunii Europene (UE) a fost consemnata o contractie de 0,5%, potrivit datelor publicate, luni, de Eurostat, biroul de statistica al UE.

Pe pozitia a doua in functie de cresterea productiei din constructii s-a situat Slovenia, cu un avans de 8,9%, urmata de Italia, cu 1,9%. Cele mai mari scaderi au fost raportate de Portugalia, cu 3%, Olanda, cu 2,6%, si Germania, cu 2,2%.

In zona euro, declinul raportat la februarie s-a situat la 0,6%.

Doar 15 dintre cele 28 de state membre au transmis catre Eurostat date. In 6 dintre aceste tari, lucrarile din constructii au crescut, iar in restul au scazut.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, productia din constructii din Romania a scazut cu 0,7%, in timp ce in UE a urcat cu 5,3%.

Cele mai ridicate rate de crestere anuala au fost raportate de Slovenia, cu 44,9%, Ungaria, cu 34,1%, si Spania, cu 19,1%. Scaderile cele mai puternice au fost raportate de Portugalia, cu 13,8%, Suedia, cu 2,8%, si Italia, cu 1,4%.

In zona euro, avansul s-a situat la 5,2%. Sase dintre cele 15 tari care au transmis date catre Eurostat au consemnat scadere, iar restul crestere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lucrari constructii, #constructii Romania 2014, #lucrari constructii martie , #Stiri Imobiliare