Spatiul verde si apropierea de metrou salta pretul apartamentelor

Marti, 29 Mai 2012, ora 18:44
1936 citiri
Spatiul verde si apropierea de metrou salta pretul apartamentelor

Principalele aspecte pe care bucurestenii le au in vedere atunci cand sunt in cautarea unei locuinte sunt existenta spatiilor verzi in apropiere si accesul facil la o statie de metrou.

Un studiu facut de HomeFinders.ro releva care sunt preferintele bucurestenilor in materie de zone rezidentiale. S-a constatat astfel ca peste jumatate dintre acestia iau in calcul achizitionarea unei locuinte in zona Victoriei - 1 Mai. Imediat pe lista preferintelor se afla zonele Tineretului, Aviatiei si Titan.

Preturile exprimate in functie de zona si de numarul de camere reprezinta tinte potentiale de achizitie pentru apartamente fara imbunatatiri, confort 1, in imobile construite dupa 1977, situate la etaj intermediar.

"Preferinta bucurestenilor pentru aceste zone mi se pare oarecum previzibila. Vorbim de un oras supraaglomerat, in care traficul este clar o problema. De aceea, tot mai multi cumparatori se indreapta spre zonele cu metrou, care permit o deplasare mai usoara si mai rapida. Nu in ultimul rand, fiecare dintre aceste zone corespunde unui spatiu verde binecunoscut in Bucuresti: parcul Tineretului, parcul Herastrau sau parcul Titan", declara Matei Malos, managing partner HomeFinders.

Aviatiei - cel mai "fierbinte" cartier rezidential

Conform unei monitorizari realizate de Homefinders.ro, prin care este analizata dinamica tranzactiilor din luna mai, cartierul Aviatiei s-a situat pe primul loc ca durata necesara vanzarii. Astfel, o proprietate care se afla in aceasta zona si se incadreaza in pretul tinta de achizitie, poate sa stea doar cateva zile pe piata, in unele cazuri chiar cateva ore.

Dinamica in aceasta zona este data de cererea supradimensionata, in raport cu oferta pentru inchiriere, aglomeratia cladirilor de birouri deja existente, dar si proiectele comerciale si de birouri deja planificate pentru a fi livrate in acest an si in anul 2013 si 2014. Apropierea de parcul Herastrau si noul pod, care face legatura cu Pipera sunt alte doua avantaje care contribuie la aceasta dinamica.

Pasajul Pipera - salvarea dezvoltatorilor din Pipera

Acelasi pod, care leaga zonele Aviatiei, Floreasca si Barbu Vacarescu de Pipera, este si elementul care contribuie activ la "dezmortirea" zonei Pipera, unde momentan exista un stoc consistent de apartamente disponibile spre vanzare.

La polul opus fata de cartierul Aviatiei, se afla zona Unirii. Aici, proprietatile ajung sa stea si cateva luni pe piata, pana a-si gasi un cumparator. Durata este determinata de randamentul scazut, cauzat de pretul ridicat de tranzactionare, raportat la nivelul chiriei.

Studiul a fost realizat pe baza cerintelor a 311 clienti, care si-au creat conturi in luna mai pe platforma HomeFinders.ro.

Variatii nesemnificative in primele patru luni

Preturile apartamentelor din Bucuresti au inregistrat variatii nesemnificative in primele patru luni, in cazul garsonierelor si locuintelor cu doua camere remarcandu-se o scadere de 2-3%, in timp ce cele cu trei si patru camere au avut o evolutie in usoara urcare, potrivit anunturiparticulari.ro.

In 2011, indicele de preturi calculat de catre Institutul National de Statistica pe baza preturilor reale de incheiere ale tranzactiilor imobiliare arata o scadere de 20% a preturilor apartamentelor in Bucuresti.

#piata imobiliara bucuresti, #piata imobiliare Prima Casa, #imobiliare afectate, #apartamente doua camere vanzare , #Stiri Imobiliare