Sud-africanii de la NEPI vor sa atraga 60 de milioane euro pentru achizitii si dezvoltari

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 12:14
1550 citiri
Sud-africanii de la NEPI vor sa atraga 60 de milioane euro pentru achizitii si dezvoltari

Fondul sud-african NEPI, cel mai activ investitor si dezvoltator de pe piata imobiliara romaneasca din ultimii ani, vrea sa atraga aproximativ 60 milioane euro printr-o majorare de capital, pentru a finanta partial potentiale oportunitati de achizitii si dezvoltari.

"NEPI anunta o majorare de capital de aproximativ 860 milioane zar (echivalentul a aproximativ 60 milioane de euro) prin emisiunea de noi actiuni comune (majorarea de capital). Majorarea de capital depinde de pretul acceptabil pentru NEPI, iar noile actiuni vor fi emise conform hotararii companiei de a emite actiuni contra numerar, asa cum s-a aprobat de catre actionarii NEPI in cadrul Adunarii Generale Anuale din data de 2 mai 2013. Incasarile aferente majorarii de capital se vor folosi pentru a finanta partial potentiale oportunitati de achizitii si dezvoltari. Majorarea de capital va fi implementata printr-o oferta de actiuni tip accelerated book build (ABB) la care vor putea participa doar investitorii publici, sub conditia unei subscrieri minime de 1 milion zar per investitor", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de NEPI Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Oferta a inceput marti, la ora 09:00 (ora Africii de Sud), si NEPI are dreptul de a inchide operatiunea oricand, pretul si alocarea urmand sa fie anuntate la scurt timp dupa finalizarea ofertei, potrivit companiei.

New Europe Property Investments (NEPI) a obtinut in luna februarie un credit de 20 milioane euro de la Garanti Bank pentru refinantarea partiala a investitiei in centrul comercial din Galati, deschis la sfarsitul anului trecut.

NEPI detine proprietati in Romania in valoare de 1,041 miliarde de euro, in urcare de la 624,413 milioane de euro la finalul anului 2012.

Fondul de investitii are un portofoliu de centre comerciale de peste 200.000 metri patrati pe piata locala. Dezvoltatorul are in lucru inca trei proiecte de retail, respectiv Mega Mall Bucuresti, Vulcan Strip Mall Bucuresti si Targu Jiu Shopping City.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

Fondul mai detine cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila. Fondul are in proprietate si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

#piata imobiliara Romania, #achizitii NEPI, #NEPI investitii Romania , #Stiri Imobiliare