Suprafata arabila a scazut cu 1,2 milioane ha (Tabara)

Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:38
1653 citiri
Suprafata arabila a scazut cu 1,2 milioane ha (Tabara)

Suprafata arabila a statului roman a scazut cu 1,2 milioane de hectare, a avertizat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, care a adaugat ca Romania are, in prezent, 8,2 milioane hectare de teren arabil, conform Mediafax.

"La aceasta data nu mai discutam de 9,4 milioane hectare de teren arabil, ci de 8,1-8,2 milioane hectare.

Practic, in mai putin de zece ani, daca luam in calcul recensamantul general agricol din 2003, vedem ca suprafata arabila a Romaniei a scazut cu aproape 1,2 milioane hectare. Nu este o suprafata oarecare", a spus Tabara, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, marimea medie a exploatatiilor agricole in Romania este de 3,45 hectare, suprafata considerata de ministru extrem de mica.

Tabara a adaugat ca fermele fara personalitate juridica detin suprafete medii de 1,91 hectare, iar cele cu personalitate juridica au exploatatii cu suprafete de aproximativ 190 hectare.

"Aici ar trebui sa actionam in perspectiva, pentru a stimula formarea acelor ferme ale caror suprafete sa fie apropiate de media fermelor cu personalitate juridica", a aratat Tabara.

Ministrul a mai spus ca in prezent la nivel national exista aproximativ 3,85 milioane de exploatatii agricole, dintre care doar 31.000 sunt cu personalitate juridica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#suprafata arabila, #tabara, #teren arabil , #Stiri Imobiliare