Transporturile schimba acordul cu Bechtel

Marti, 02 August 2011, ora 18:38
1626 citiri
Transporturile schimba acordul cu Bechtel

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va prezenta miercuri rezultatul negocierilor cu Bechtel si noii termeni ai contractului cu compania care construieste Autostrada Transilvania Brasov-Bors, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii institutiei. 

"Anuntul privind rezultatul negocierilor ar putea fi amanat pentru joi doar daca sedinta de Guvern de maine se va prelungi la ore inaintate", au mentionat sursele.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, in mai multe randuri ca negocierile cu Bechtel vizeaza "intrarea in normalitate a preturilor".

Potrivit postului ProTV, reprezentantii Bechtel au renuntat la o parte din costul de constructie, astfel ca acesta s-ar putea reduce de la 20 de milioane de euro pe kilometru la mai putin de jumatate.

Proiectul Autostrada Transilvania a inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde euro, pentru constructia unui traseu de 415 kilometri, dar portiunea construita pana in prezent cu finantarea statului, la sapte ani de la lansarea proiectului, depaseste cu putin 10% din traseul total.

Pana in prezent au fost construiti doar 52 km din autostrada, iar lucrarile sunt oprite de la inceputul anului, din lipsa de fonduri.

Lucrarile ar urma sa fie reluate in toamna, dupa ce statul va achita o parte din datorii. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania avea in luna mai o datorie catre Bechtel de 90,4 mililoane euro, la care se adauga TVA in valoare de 90,3 milioane lei.

#acord bechtel, #autostrada transilvania bechtel, #autostrada , #Stiri Imobiliare