Tronsonul A2 Cernavoda-Medgidia costa peste 500 mil lei

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 15:13
1817 citiri
Tronsonul A2 Cernavoda-Medgidia costa peste 500 mil lei

Asocierea Astaldi - Max Boegl va executa tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, 20,49 km, valoarea contractului fiind de 498,7 milioane lei fara TVA, a anuntat luni Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), transmite NewsIn.

Aceeasi asociere Astaldi si Max Boegl executa in prezent si portiunea Medgidia-Constanta, care are termen de finalizare iunie 2012, valoarea totala a lucrarilor ridicandu-se, potrivit autoritatilor, la aproximativ 600 milioane lei fara TVA.

Valoarea estimata a contractului pentru tronsonul Cernavoda - Medgidia a fost de 726,2 milioane lei fara TVA, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Proiectarea va dura trei luni, executia 12 luni, la care se adauga 48 de luni perioada de garantie.

Finantarea va fi asigurata de la Banca Europeana de Investitii, din fonduri de Coeziune de la Comisia Europeana si de la bugetul de stat. "

Fata de valoarea contractului de proiectare si executie reziliat cu antreprenorul Colas in valoare de 634.398.435,78 lei fara TVA, noul contract atribuit in urma desfasurarii procedurii de achizitie publica va costa cu peste 135 milioane lei mai putin.

Totodata, termenul pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda - Medgidia a fost diminuat de la 24 la 15 luni, deschiderea traficului fiind astfel posibila in cursul anului 2012.

Lucrarile executate de catre noul Antreprenor vor avea patru ani de garantie, fata de doi ani cat prevedea contractul anterior", se arata in comunicatul CNADNR.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta la sfarsitul lunii iulie ca opt firme si asocieri au depus oferte in cadrul licitatiei pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia.

#tronson, #cernavoda medgidia pret, #cernavoda , #Stiri Imobiliare