Vezi cine va construi pasajul din Piata Presei Libere din Capitala

Vineri, 12 August 2011, ora 23:05
1863 citiri
Vezi cine va construi pasajul din Piata Presei Libere din Capitala

Un consortiu de firme al carui lider este Apolodor Demolari a semnat la 5 august un contract de 75 de milioane de lei (circa 17,5 milioane de euro) cu Primaria Capitalei, pentru construirea pasajului subteran din zona Piata Presei Libere.

Cele 75 de milioane de lei nu reprezinta insa costurile totale ale pasajului. Conform documentelor de atribuire aflate pe site-ul guvernamental de licitatii publice, municipalitatea mai poate contracta lucrari similare pentru acelasi obiectiv.

"Valoarea estimata a lucrarilor similare pe care autoritatea contractanta isi propune sa le achizitioneze este de 70 de milioane de lei fara TVA", se arata in documentele de atribuire.

Practic, conform ordonantei, consortiul care a primit contractul de 75 de milioane de lei mai poate beneficia de inca 86,8 milioane lei cu TVA, pentru acelasi obiectiv.

Insumat, lucrarile la Pasajul Piata Presei Libere ar putea ajunge la 161,8 milioane lei, suma ce depaseste cu mult estimarea de 130 milioane lei din studiul de fezabilitate a proiectului, studiu pe baza caruia Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a votat, in 2009, o hotarare privind realizarea acestui pasaj.

Durata de executie a lucrarilor este estimata la 18 luni. Pasajul va avea lungimea de 550 de metri, iar viteza maxima permisa pentru autoturisme a fost stabilita la 50 de kilometri pe ora, conform proiectului.

Pe langa Apolodor Demolari, la lucrari vor participa firmele SC Eurovia Construct International, SC Tehcon & Edilitare si Infrastructura SRL si SC Consitrans SRL

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pasaj piata presei libere, #constructie , #Stiri Imobiliare