Marele succes al Targului Imobiliar: o garsoniera vanduta la licitatie

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 09:07
2194 citiri
Marele succes al Targului Imobiliar: o garsoniera vanduta la licitatie

Unica locuinta vanduta prin licitatie de tip olandez a fost o garsoniera din Prelungirea Ghencea, Bucuresti, licitatia plecand de la 33.000 de euro si oprindu-se la 31.200 euro.

"Parca niciodata nu s-a strans atat de multa lume. O sa fie aglomeratie mare la licitatie", spunea unul dintre organizatorii Targului Imobiliar National, gazduit pana ieri intr-un cort din Piata Constitutiei din Bucuresti.

Intr-adevar, licitatia de tip olandez pentru cele sapte apartamente scoase la vanzare a atras multi curiosi. O premiera in Romania, acest tip de licitatie se desfasoara in mod opus fata de una obisnuita. Vanzatorul ofera un pret de pornire, iar in cazul in care acesta nu este acceptat de nici unul dintre potentialii cumparatori, pretul este scazut cu o suma fixa, pana cand cineva este dispus sa liciteze.

La Targul Imobiliar National, cea mai ieftina oferta a fost o garsoniera din Prelungirea Ghencea, Bucuresti cu pretul de pornire de 33.000 de euro. Cea mai scumpa, un apartament de trei camere de 94.000 de euro, din Doamna Ghica Residence, Bucuresti.

Sumele de descrestere s-au situat intre 600 si 1500 de euro, fiind admisi doar cinci pasi. In cazul in care dupa cinci scaderi de pret nu se adjudeca apartamentul, licitatia se oprea.

"Mai scadeti, mai scadeti"

Actorul Emil Mitrache (interpretul personajului Americanu' din serialul TV "La Bloc" ), care a fost gazda evenimentului, a inceput licitatia cu o garsoniera din complexul Obor Towers, aceasta avand pretul de pornire de 66.676 de euro, plus TVA de 5%.

Urmand cei cinci pasi de descrestere admisi, de 1.000 de euro fiecare in cazul acesta, garsoniera a ramas totusi neadjudecata. "Mai scadeti, mai scadeti", strigau oamenii adunati, chiar si cand pretul ajunsese la 61.676 de euro.

Cum nimeni nu s-a aratat dispus sa ofere acesti bani, licitatia a continuat cu cea mai ieftina oferta. Garsoniera de 32 de metri patrati din Prelungirea Ghencea a inceput cu pretul de strigare de 33.000 de euro, rata de descrestere fiind, in cazul acesta, de 600 de euro. Prima si singura oferta a venit atunci cand pretul a ajuns la 31.200 de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale Linus L2: încuietoarea inteligentă cu care îți încui casa direct de pe telefon. La ce preț este disponibilă
Yale, companie recunoscută pe plan global pentru soluțiile sale de securitate, a anunțat lansarea unei noi încuietori inteligente pe piața din România. Noua generație, numită Linus L2,...
#apartament, #garsoniera, #licitatie, #locuinta , #Targ imobiliar