Preturi de la 18.000 euro pentru locuintele prezentate la Targul Imobiliar National

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 18:02
1845 citiri
Preturi de la 18.000 euro pentru locuintele prezentate la Targul Imobiliar National

Mai mult de 100 de ansambluri rezidentiale isi vor prezenta oferta in cadrul editiei din acest an a Targului Imobiliar National tIMOn, preturile incepand de la 18.000 de euro si ajungand pana la 850.000 de euro.

"Dezvoltatorii noilor proiecte imobiliare ce vor intra in piata in 2013 au inceput sa faca simulari de pret tinand cont de nevoile si posibilitatile actuale ale romanilor, a spus miercuri Vlad Vlasceanu, director tIMOn, la o conferinta de specialitate.

Astfel, se pleaca de la pretul mediu al apartamentelor vechi din zona si se fac proiecte pentru locuinte noi care sa nu depaseasca cu mai mult de 20% costul celor construite inainte de 1990. Exista o exigenta crescuta si in ceea ce priveste compartimentarea, noile locuinte fiind proiectate pe modelul celor din anii 1980", a precizat Ion Catutoiu, consultant tIMOn.

Oferta de locuinte de la tIMOn este de peste 8.000 de locuinte, dintre care 3.000 noi, la cheie, construite in ultimele 12 luni. Numai 10% din oferta este formata din locuintele construite inainte de 1990.

Cea mai ieftina locuinta este o garsoniera de 18.000 de euro, in zona de sud a Capitalei, iar cea mai scumpa, o casa cu 8 camere, in zona Piata Romana si promovata la tIMOn la pretul de 849.990 de euro.

"Dezvoltatorii vin cu reduceri spectaculoase de preturi, de pana la 20.000 de euro, unii se ofera sa plateasca avansul la Prima Casa in numele cumparatorilor care nu au bani de avans, dar in acelasi timp inregistram cresteri de preturi la unele ansambluri rezidentiale, chiar periferice. Preturile locuintelor scad in centru pentru a creste surprinzator in unele zone, chiar periferice.

Cauza: stocul de apartamente a scazut, concurenta pe anumite zone a disparut, asadar exista monopol pe unele zone sau segmente de piata", a spus Vlasceanu.

In timp ce o mare parte din expozantii tIMOn vin cu oferte de genul mobila sau electrocasnice cadou, exista si oferte focusate pe pretul final - reduceri de 5% la ansamblurile New City, Neofort, Quadra 2 si Rasarit de Soare, de pana la 10% la Cosmopolis si 15% la Lemon Villa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preturi apartamente, #tarif locuinta 2013, #targ national imobiliar, #pret apartament 2 camere , #Targ imobiliar