APDRP primeste proiecte pentru "Prima impadurire a terenurilor agricole"

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 13:36
1982 citiri
APDRP primeste proiecte pentru "Prima impadurire a terenurilor agricole"

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a informat vineri ca, in perioada 1-29 octombrie 2010, se va desfasura sesiunea pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 221 "Prima impadurire a terenurilor agricole" si Masurii 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", informeaza NewsIn.

Pentru aceasta sesiune, Masurii 221 ii este alocata suma de 50 de milioane de euro, iar pentru Masura 121, fondurile disponibile sunt de 100 de milioane de euro, din care 40.000.000 euro pentru sectorul vegetal si 60.000.000 euro pentru sectorul animal.

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect de "Modernizare a exploatatiilor agricole" (Masura 121) este de 1,6 milioane de euro.

In schimb, beneficiarii proiectelor pentru "Prima impadurire a terenurilor agricole" (Masura 221) primesc prime pentru infiintarea de plantatii, pentru intretinerea acesteia si prime compensatorii pentru pierderea de venit agricol.

Masura 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole" se incadreaza in Axa I - "Cresterea competitivitatii sectorului agricol si silvic" si are ca obiectiv general cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie si indeplinirea standardelor nationale si a standardelor comunitare. 

Implementarea Masurii 221 are ca scop imbunatatirea conditiilor de mediu in spatiul rural prin folosirea si gospodarirea durabila a terenurilor agricole prin impadurire. Masura este destinata prevenirii pagubelor produse de factorii naturali daunatori, reducerii eroziunii solurilor, imbunatatirii capacitatii de retentie a apei, cresterii calitatii aerului, producerii de biomasa, inclusiv masa lemnoasa de calitate, prin mentinerea sau, dupa caz, cresterea biodiversitatii.

Potrivit APDRP, depunerea proiectelor aferente masurilor 121 si 221, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013, se va face la Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, zilnic, in intervalul orar 09:00 - 14:00.

Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este 29 octombrie 2010, ora 12:00.

Pentru a primi finantare nerambursabila, solicitantul trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in cadrul Ghidurilor Solicitantului aferente acestor masuri, care se pot descarca gratuit de pe pagina de internet a APDRP.

#agricole, #apdr, #proiecte, #terenuri , #Terenuri agricole