Investitorii fug de criza imobiliara pe tarlale sau in paduri

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 16:33
1946 citiri

Cererea pentru terenuri agricole si forestiere a ramas constanta, in conditiile in care pe alte segmente ale pietei imobiliare cererea a scazut semnificativ.

Cele mai multe investitii inregistrate la nivel national, incepand cu jumatatea anului 2008 si pana in prezent, au fost inregistrate in sectorul terenurilor agricole si forestiere.

"Media preturilor de vanzare ale terenurilor agricole era de 200 euro/ hectar in 2004, iar la sfarsitul lui 2008 pretul pentru un hectar ajunsese la peste 2.700 euro", sustin cei de la Regatta.

In cazul terenurilor forestiere, evolutia a fost aproape similara, insa suprafetele tranzactionate sunt mult mai mari, iar pretul mediu de vanzare este cu 20-25% mai ridicat decat in cazul terenurilor agricole.

Rezultatele studiului arata ca aceste segmente imobiliare sunt cel mai putin afectate de situatia economica dificila ce caracterizeaza in prezent piata.

In ultimele sase luni, cele doua sectoare au inregistrat scaderi de doar 10%, iar interesul pentru achizitionarea lor a ramas constant, spre deosebire de alte segmente imobiliare care au inregistrat scaderi de preturi de pana la 40%, iar numarul doritorilor pentru acestea s-a diminuat chiar si cu 50%.

#investitori, # teren agricol, # forestier, # pret, # hectar , #Terenuri agricole